Un agent dels Mossos d'Esquadra que estava gaudint d'un dia de festa a les Falles de València ha estat víctima d'un robatori, però en el seu cas no el típic d'una cartera o d'un telèfon mòbil que s'acostuma a produir-se en aquests esdeveniments que aglomeren tanta gent. En el seu cas, els lladres s'han emportat una pistola que portava guardada a la motxilla juntament amb altres objectes personals. No es tracta de la seva arma reglamentària, sinó que és una de particular de la seva propietat. Des de la Policia Nacional ja han obert una investigació per tal de trobar els lladres i poder recuperar l'arma de foc abans que es pugui produir una desgràcia. 

Roben l'arma particular a un agent dels Mossos fora de servei

El robatori es va produir el passat divendres, quan un agent dels Mossos d'Esquadra va aprofitar que tenia festa per anar a València a gaudir dels últims dies de Falles abans que s'acabin aquest diumenge. El policia estava passejant pel centre de la ciutat, que estava ple de gent a aquelles hores, entre els quals hi havia els típics carteristes que aprofiten per robar les persones i passar desapercebuts entre l'aglomeració. Presumptament, va ser un d'aquests lladres que es va acostar per darrere de l'agent dels Mossos fora de servei i li va obrir la motxilla que portava posada per robar alguna cosa de valor del seu interior. El que potser el delinqüent no s'esperava és que hi hagués una arma de foc, que es va endur, potser per fer-la servir o vendre-la en el mercat il·legal.

La pistola robada no és l'arma oficial que l'agent té com a membre de la policia catalana, sinó que és una arma secundària particular que, en tenir llicència d'armes, pot tenir de la seva propietat. L'agent dels Mossos ja ha posat la denúncia per robatori a la Policia Nacional, que s'ha activat per tal d'identificar i localitzar el lladre com més aviat millor i poder recuperar l'arma abans que la faci servir en algun acte delictiu. Totes les policies locals de València han estat informades del succés per si identifiquen el presumpte lladre i l'arma robada.