Els Mossos d'Esquadra han trobat 340 quilos de marihuana que estaven amagats al remolc d'un camió que havien immobilitzat el passat divendres després de trobar-lo estacionat a l'aparcament d'un hotel de Vilagrassa, a l'Urgell, al marge de la carretera N-II. Veïns de la zona van alertar els serveis d'emergències en veure que hi havia diverses persones actuant de manera sospitosa i rondant el vehicle, així que agents de la policia catalana es van desplaçar fins al lloc. Les diverses persones van ser identificades i es va comprovar que el camió, amb matrícula de Lituània, constava com a robat al seu país d'origen.

Per aquest motiu va ser immobilitzat i traslladat a un descampat proper a la comissaria de Tàrrega, on es va fer una inspecció ocular de l'exterior i va quedar custodiat fins que va poder ser obert aquest dilluns per veure la mercaderia que transportava. Després de descarregar desenes de capses plenes de llavors, es va localitzar un doble fons on hi havia amagats 340 quilos de marihuana, valorats aproximadament en uns 700.000 euros. La droga ha estat requisada i els Mossos han obert una investigació sobre els fets per esclarir d'on provenia el camió i què hi feia en aquesta localitat de Lleida. Tot sembla indicar que el seu destí era Alemanya, tal com ha avançat el diari Segre.

Possible relació amb el detingut per intentar atropellar uns agents a Vilagrassa

Una de les coses que investiguen els Mossos és la possible relació que poden tenir la troballa del camió robat i la detenció, també divendres a Vilagrassa, d'un home que va intentar atropellar una patrulla de la policia catalana quan li van demanar que s'identifiqués. Tant el vehicle pesant com el cotxe que portava l'arrestat tenien matrícules de Lituània, el que fa aixecar les sospites dels agents. Seria massa casualitat que dos vehicles matriculats en un país de l'Europa de l'Est estiguessin el mateix dia en un petit poble de menys de 1.000 habitats a l'altra punta del continent. Tot sembla indicar que darrere podria haver-hi una xarxa internacional de tràfic de drogues.