Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dissabte el conductor d'un vehicle que va intentar atropellar uns agents quan li van demanar que s'aturés en un control policial a la localitat de Vilagrassa, a l'Urgell. Els fets van tenir lloc cap a les set de la tarda en un aparcament de camions a la carretera N-II, molt a prop de l'autovia A-2. Agents de paisà que es trobaven fent una investigació en aquest espai van veure un vehicle amb matrícula de Lituània que va aixecar les seves sospites, així que s'hi van apropar i li van demanar al conductor que baixés per tal de poder identificar-lo.

L'home va fugir intentant atropellar els agents

El sospitós va fer cas omís a les indicacions dels agents, va prémer l'accelerador i es va dirigir contra els policies, que el van haver d'esquivar per no ser atropellats. Aleshores, tal com ha avançat el diari Segre, els policies van treure les seves pistoles reglamentàries i van disparar diversos trets contra les rodes del vehicle per impedir que fugís. Una de les bales va aconseguir rebentar un pneumàtic, però, tot i això, el conductor va seguir amb la fugida, iniciant-se una persecució policial a la qual ses van sumar més patrulles dels Mossos.

El vehicle va anar cap a l'autovia A-2 com podia, arribant a circular només amb la llanta després que el pneumàtic es desinflés i acabés sortint. Finalment, els policies el van aconseguir interceptar poc després i el conductor va ser detingut. Se l'acusa de ser el presumpte autor dels delictes d'homicidi imprudent, atemptat contra els agents de l'autoritat i conducció temerària. Els Mossos investiguen per què l'home, de mitjana edat i originari de l'Europa de l'Est, era en aquest punt de Catalunya. Tot sembla indicar que podria estar relacionat amb el món de les drogues. S'ha decomissat el vehicle per tal de recollir proves.