Nova agressió a un menor a Mallorca: busquen vuit homes per apallissar i robar el mòbil a un noi de 16 anys que estava celebrant el seu aniversari a Palma.

Estava celebrant el seu aniversari en un parc de Palma

Els fets van passar el dissabte cap a les 00:05 a la capital de Mallorca, concretament al parc de la Femu, situat al carrer Pompeu Fabra. Tot va començar quan un noi de 16 anys estava celebrant el seu aniversari i els seus amics van fer una rotllana per cantar-li l'aniversari feliç.

Vuit joves es posen al mig de la rotllana per robar el mòbil al menor

De cop i volta, va aparèixer un grup de vuit joves que, amb una actitud molt agressiva, es van posar al mig de la rotllana i van robar el mòbil al protagonista de la festa. Per si no fos poc, li van començar a pegar puntades de peu per quedar-se amb el seu telèfon.

Immediatament, la resta de convidats, va intentar evitar el robatori i els va començar a perseguir. Va ser en aquest moment quan els lladres els van amenaçar i, finalment, van aconseguir fugir.

Policía Nacional / EFE

Busquen vuit homes per apallissar i robar el mòbil a un menor d'edat a Palma (Mallorca) / EFE

Els busquen per un robatori amb violència i intimidació

L'endemà, el pare de la víctima va denunciar els fets a la Policia, segons informa el diari Última Hora. Actualment, els policies nacionals i locals els estan buscant els presumptes autors dels fets, que podrien ser detinguts per un robatori amb violència i intimidació. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.

Apunyalen mortalment un botiguer que es defensava d'un robatori a Rubí

Aquest no ha estat l'únic robatori amb violència en els darrers dies i, de fet, la setmana passada, a Rubí (Vallès Occidental) van matar a punyalades un botiguer i, de moment, no han aconseguit detenir els presumptes autors dels fets, que el van atacar quan li intentaven robar una ampolla d'alcohol. Els Mossos d'Esquadra estan intentant esbrinar qui són per detenir-los com més aviat millor acusats d'un delicte d’homicidi.

Quatre lladres multireincidents a presó per robatoris a Barcelona

Els robatoris amb violència s'han convertit en el pa de cada dia i fa un mes, els Mossos d'Esquadra van detenir a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) quatre homes de nacionalitat georgiana d’entre 23 i 32 anys, especialitzats en robatoris amb força a l’interior de domicilis de Barcelona.

Els detinguts protagonitzar van protagonitzar  més de 15 robatoris el mes de juliol i agost a diferents districtes de Barcelona com l’Eixample, Sarrià-Sant Gervasi, Sants o les Corts i també se’ls relaciona amb diverses temptatives de robatoris amb força.

Els investigadors van comprovar que aquest grup criminal tenia un alt grau d’especialització i rols diferenciats, creant una estructura molt organitzada per delinquir. De fet, dos dels quatre detinguts  eren els caps de grup i eren experts en fer rossinyols, que és una eina especial per obrir panys sense necessitat de fer servir la clau. Els detinguts van passar a disposició judicial el dimarts 31 d’agost i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.