Quatre persones d'Albacete roben 31 identitats per apostar online per un valor de més de 440.000 euros.

Roben 31 identitats a Albacete

La Policia Nacional ha detingut a Albacete a quatre persones, un home de 40 anys i tres dones de 42, 45 i 50 anys, com a presumptes autors d'un delicte d'estafa comès en plataformes d'apostes a través d'Internet.

La investigació policial es va iniciar amb la denúncia formulada per una de les víctimes, que havia detectat càrrecs no autoritzats a la targeta bancària, a la qual es van sumar altres denúncies de característiques molt similars.

Apuesta online tarjeta / Pixabay

Quatre persones roben 31 identitats per apostar online un valor de 440.000 euros a Albacete / Pixabay

Les indagacions dels investigadors van permetre descobrir una xarxa de comptes de joc online que operava amb identitats robades.

A més, es va poder esbrinar que molts dels pagaments que feien amb aquests comptes estaven sent finançats amb targetes bancàries de terceres persones.

Finalment, es va arribar a descobrir qui estaven darrere d'aquests comptes de joc fraudulents que, un cop identificats i localitzats, van ser detinguts.

Per apostar online milers d'euros

En les seves declaracions davant la Policia Nacional, una de les implicades va reconèixer la seva addicció al joc, argumentant que obtenia les identitats de manera oportunista i circumstancial, aprofitant els moments en què rebia visites al seu domicili per fotografiar, en un descuit, els seus documents d'identitat i targetes bancàries que posteriorment utilitzava per consumar les estafes.

DNI / Mossos

Una de les acusades aprofitava quan venien a visitar-la per fotografiar els DNI i les targetes bancàries per utilitzar-les per apostar / Mossos d'Esquadra

Els arrestats, que no tenien antecedents policials, van arribar a crear comptes amb 31 identitats robades, amb les que van jugar uns 440.000 euros i van rebre 220.000 euros en premis.

També estan acusats d'un frau per un pagament amb targeta aliena superior als 7.800 euros.

Falsifica 44 cops la seva identitat per aconseguir crèdits

Aquesta setmana també era notícia un home que havia falsificat la seva identitat fins a 44 cops per demanar targetes de crèdit i estafar fins a un milió d'euros.

L'home va ser detingut a Almuñécar, Granada, aquest dijous, després d'una investigació que va començar el juny de 2020 quan el servei financer d'un dels grans magatzems afectats va denunciar l'activitat fraudulenta que havia detectat en la sol·licitud d'una de les targetes.

Durant aquest temps el detingut va gastar els diners estafats en centres comercials o traient-los en efectiu directament. 

Les identitats que falsificava eren inventades o de persones mortes.