La Policia Nacional ha detingut a Granada a un expert falsificador que utilitzava fins a 44 identitats inventades per cometre estafes.

Va defraudar entre 250.000 i un milió d'euros en compres a centres comercials i diverses botigues a Madrid, Múrcia, Almeria i Sevilla.

Estafa fins a un milió d'euros a diversos llocs

La investigació va començar el juny de 2020 quan el servei financer d'un dels grans magatzems afectats va denunciar l'activitat fraudulenta que havia detectat en la sol·licitud d'una de les targetes que l'empresa ofereix als seus clients.

Després de diverses gestions, els agents van identificar el sospitós i descobrir que era especialista i en tenia grans coneixements sobre com operar en el mercat financer i sobre les tècniques per superar els controls de les empreses estafades.

tarjeta de crédito

L'home va estafar fins a un milió d'euros en compres amb targeta que aconseguia falsificant la seva identitat / Arxiu 

El detingut elaborava la documentació necessària per a contractar les targetes, mostrava un DNI fals i demanava una targeta de crèdit amb un telèfon de prepagament, un número de compte fals i una adreça postal per rebre-la que es corresponia amb domicilis deshabitats i amb fàcil accés a la bústia des de la via pública.

Així, podia recollir les cartes amb les targetes i les claus a domicilis de diferents províncies del país, especialment a Granada.

Identitats falses de gent morta o inventada

Quan recollia les targetes, el detingut esgotava el crèdit, que podia arribar als 8.000 euros, traient diners en caixers, en compres en establiments i en adquisicions de pagament ajornat.

La investigació va comprovar que les identitats aportades en els contractes eren de persones mortes o directament inventades.

Després de recollir les irregularitats financeres i localitzar la seva residència, els agents van realitzar un registre en un domicili d'Almuñécar, Granada, i van trobar un laboratori amb sofisticats aparells per a la falsificació de documents: ordinadors i impressores làser, una impressora de targetes plàstiques i una premsa hidràulica.

Detingut per falsificar el DNI 44 cops

Les dades de la investigació, que continua oberta i en la qual no es descarten més detencions, apunten que el detingut ha utilitzat fins a 44 identitats falsificades per poder rebre targetes amb crèdit amb què estafar fins a un milió d'euros.

L'home ha estat detingut a Almuñécar, acusat d'estafar entre 250.000 i 1.000.000 d'euros a diferents grans magatzems d'Almeria, Granada, Madrid, Múrcia i Sevilla, ha informat la policia en un comunicat.