Tres membres d'un grup criminal especialitzat en robatoris han estat detinguts a Alacant acusats d'haver entrat a diversos domicilis localitzats per tota la província i haver sostret nombrosos objectes de valor. Dos d'ells ja havien estat arrestats, i al moment de cometre els furts estaven ingressats en un centre penitenciari, al qual regressaven cada nit després de robar durant el matí.

Feien còpies de les claus

Els detinguts es movien amb cotxe per diverses ciutats de la província d'Alacant. Agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil van treballar de manera conjunta per localitzar els autors dels robatoris. Després de les perquisicions inicials, es van adonar que els detinguts es desplaçaven fins a municipis costaners generalment durant els matins.

Els tres arrestats cometien els robatoris de manera discreta, evitant la violència. D'aquesta manera, sempre esperaven fins que els propietaris dels immobles que tenien en el punt de mira sortissin de casa. Seguidament, feien una còpia de les claus de la porta d'entrada amb un motlle perquè, en tornar els propietaris, no notessin res sospitós i triguessin a adonar-se que havien estat víctimes d'un robatori.

Aparcaven el cotxe davant del centre penitenciari

Els investigadors van descobrir que dos dels integrants del grup estaven ingressats a un centre penitenciari. Cada matí quan els deixaven sortir agafaven el cotxe, recollien el tercer membre i es desplaçaven per tota la província. A la tarda, després d’haver comès els furts, tornaven al centre i aparcaven el vehicle a la porta. Al moment de ser enxampats els agents van trobar al seu poder una ronyonera amb joies, claus mestres i altres eines que utilitzaven per robar.

Els agents han pogut relacionar-los amb quatre robatoris en domicilis de Santa Pola i Guardamar del Segura, a més d’altres vint comesos entre les localitats de Torrevella, Orihuela Costa i Jacarilla. Els tres individus han passat ja a disposició del Jutjat de Guàrdia d’Alacant que ha decretat l’ingrés a la presó de dos d’ells.