Desarticulat un grup criminal especialitzat en el robatori de motocicletes a Barcelona. Els Mossos d’Esquadra han localitzat i detingut tres homes, d’entre 36 i 43 anys, acusats d’haver comès un centenar de robatoris durant els darrers mesos a Barcelona i a la seva àrea metropolitana, a poblacions com Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat, l’Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Terrassa.

Els detinguts es feien amb les motos, totes d’entre 125 cc i 750 cc, per després transportar-les a Pallejà (Baix Llobregat) on tenien un contenidor de camió que feien servir com a desballestament. Un cop desmuntades per peces, les portaven a un magatzem de Terrassa on les guardaven per a la seva posterior venda. Al moment de la seva detenció, la policia va poder recuperar bastidors, plaques de matrícula i documentació de 18 motos robades des del passat desembre.

Enxampats gràcies a la col·laboració ciutadana

Els Mossos d’Esquadra van començar les investigacions el passat 1 de febrer quan el propietari d’una moto va denunciar el seu robatori a Cornellà de Llobregat. El furt havia passat de matinada quan la moto estava estacionada al carrer. Gràcies a la col·laboració dels veïns, els investigadors van aconseguir unes imatges amb les quals van poder identificar els lladres.

Poc després els van poder localitzar i van procedir amb el seu rastreig. Així va ser com es van assabentar de l'existència del contenidor de Pallejà i que posteriorment transportaven les peces fins a Terrassa. Finalment, l'11 de febrer es va procedir amb l'arrest de dos dels implicats quan entraven al contenidor per agafar les diferents peces i portar-les al magatzem. A l'interior hi van trobar indicis d'altres 30 robatoris, mentre que al local de Terrassa van trobar-ne 73 indicis més.

0ddbe378 35ab 4647 a36e 82804c973a65 (1) (1)
Desmuntaven les motos en un contenidor | Mossos d'Esquadra. 

El tercer membre va ser detingut el mateix dia a Esplugues de Llobregat mentre conduïa la furgoneta que feien servir per cometre els robatoris. Tots tres arrestats sumen 19 antecedents, i van passar a disposició judicial, quedant en llibertat amb càrrecs. Mentrestant, la investigació continua oberta, ja que no es descarta que el grup tingués altres membres. De la mateixa manera, la policia ha contactat amb els propietaris de les motos sostretes i se'ls ha retornat les peces que s'han pogut recuperar. Només tres motos quedaven senceres; la resta ja havia estat desmantellada pels lladres.