Detingut el fill del cònsol general de Xile a Barcelona per atracar botigues de telefonia a Sant Cugat del Vallès. Els Mossos d'Esquadra van arrestar la setmana passada per cometre diversos robatoris amb cinc nois més amb el cotxe diplomàtic del seu pare, Jaime Ferraz Aravana, segons ha avançat RAC1. A més, ells mateixos conduïen el vehicle de forma temerària pels carrers d'aquesta ciutat del Vallès Occidental, la qual cosa va fer que els agents es fixessin en ells i els intentessin aturar. Però la intervenció policial va contrastar amb la reacció dels joves, que van intentar evitar la patrulla i van acabar provocant un accident.

Tots sis joves viatjaven al vehicle diplomàtic i, pel que sembla, l'assalt a la botiga de telefonia de Sant Cugat del Vallès no va poder-se culminar i va quedar només en un intent fallit. En qualsevol cas, després de l'accident, el cotxe va aturar-se i els Mossos d'Esquadra van detenir els cinc nois juntament amb el fill del cònsol general de Xile a Barcelona. Tot i això, a més de l'atracament a l'establiment esmentat, tot apunta que estan relacionats amb altres robatoris similars que es van cometre durant aquest estiu a l'àrea de Barcelona.

En llibertat amb càrrecs i reacció de Xile

Els sis joves, després de ser detinguts, van passar a disposició judicial. El magistrat corresponent de la sala va decretar la llibertat amb càrrecs pels sis, mentre el vehicle diplomàtic xilè continua a dependències policials.

Respecte a les reaccions del consultat xilè a la ciutat no s'han pronunciat oficialment sobre el tema, cosa que sí ha fet la Cancelleria de Xile (nom popular i localment utilitzat per denominar Ministeri de Relacions Exteriors de Xile). Segons els mitjans del país andí, han confirmat la veracitat dels fets ocorreguts a Sant Cugat del Vallès i han agregat que el fill del diplomàtic està sent investigat per la justícia espanyola. Tot i això, s'han negat a donar més detalls perquè no involucra el consulat barceloní ni el seu funcionament, atès que es tractaria d'una situació d'àmbit personal.