Els veïns de la urbanització Trenca-roques de Castellet i la Gornal, a l'Alt Penedès, ja poden respirar tranquils i sense viure amb la por que en qualsevol moment es puguin quedar a les fosques en plena nit perquè s'han quedat sense llum. Durant els últims temps han patit diversos talls en el subministrament elèctric que ja no es tornaran a produir després que hagin posat fi a allò que ho provocava. No era una avaria o un problema a les instal·lacions, sinó dues plantacions de marihuana que hi havia muntades en cases del municipi i que van ser desmantellades pels Mossos d'Esquadra el passat 29 de març.

Dues plantacions de marihuana provocaven talls de llum a Castellet i la Gornal

A principis del passat mes de març, tècnics de la companyia elèctrica van detectar que dues cases de Castellet i la Gornal tenien un consum d'energia molt superior a l'habitual en un domicili i que, tot semblava indicar, aquest era l'origen de les apagades a la urbanització Trenca-roques. Per aquest motiu, van alertar els Mossos d'Esquadra que s'hi podria estat cometent alguna activitat il·legal, com acostuma a ser habitual en aquests casos. La policia catalana va iniciar una investigació i va descobrir que en els dos habitatges s'hi estava cultivant marihuana i que s'havia fet una connexió irregular a la xarxa elèctrica.

El passat 29 de març, agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de l'Alt Penedès van procedir a entrar i escorcollar els dos domicilis, on es van trobar 900 plantes de marihuana en diferents etapes de creixement. Els cultius van ser desmantellats i es van detenir cinc persones, tres homes i dues dones, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i d'un de defraudació de fluid elèctric. Després de passar disposició judicial, el magistrat en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.