Surrealista robatori d’un taxi aquesta matinada a la Jonquera, gairebé tocant a la frontera amb França. Un taxi de Barcelona conduït per un home alemany de 29 anys, que no parlava català ni castellà ha despertat la curiositat d’un caporal de Trànsit dels Mossos d’Esquadra en un control a la sortida 2 de l’AP-7. La història, però, havia començat a l’aeroport del Prat unes quantes hores abans. 

Un home alemany, nascut l’any 1993, havia concertat un viatge des de l’aeroport del Prat fins a Alemanya amb un taxista de nacionalitat romanesa. Quan han arribat a l’altura de la Jonquera el taxista ha aturat el vehicle a la gasolinera Galp i ha baixat per posar gasolina i pagar-la. Quan ha tornat al cotxe, però, s’ha trobat el viatger assegut al seient del pilot i que havia tancat el cotxe per dins. El taxista ha intentat fer-lo sortir, però sense sort. El client, convertit en conductor, ha arrencat i s’ha escapat de la gasolinera. El taxista s’ha pogut agafar al cotxe i ha estat arrossegat uns quants metres, fins que ha caigut a terra, per sort, només ferit amb rascades i amb lesions lleus. 

El taxi s'ha escapat en direcció a França

Un altre client de la gasolinera, en veure els fets, ha acompanyat el taxista a intentar localitzar el taxi, que havia marxat en direcció a França. No l’han trobat i l’ha retornat a la comissaria dels Mossos de la Jonquera, on ha explicat que havia estat víctima d’un robatori de seu taxi. Just en el moment que estava explicant els fets, al control de trànsit, on tenien el conductor aturat, l’home que havia acompanyat al conductor legítim ha aparegut i ha explicat que havia vist com l’home, que seguia sense donar cap mena d’explicació raonable, i que fins i tot assegurava que havia estat segrestat, havia sostret el taxi feia una estona a la gasolinera de l’entrada de la Jonquera.

Els Mossos l’han identificat i l’han detingut. Des de la comissaria han traslladat l’home fins al control de trànsit i ha ratificat la versió, que els agents també han pogut verificar per altres vies, detenint l’home alemany per un delicte de robatori i furt d’ús de vehicle amb intimidació i un delicte de lesions lleus. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l’home no té antecedents a casa nostra i el seu domicili habitual és Alemanya. Els Mossos també investiguen com ha arribat a l’aeroport del Prat i quines intencions tenia quan ha agafat el taxi. El conductor, d'uns 50 anys, ha estat traslladat a un centre mèdic per ser visitat, però les lesions són lleus.