Anar amb un rellotge bo per Barcelona a l'estiu, quan la gent va amb màniga curta, s'està convertint en un esport de risc. L'experiència dels turistes així ho avalen, tot i les fredes dades de la sensació de seguretat que volen transmetre els comandaments regionals dels Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona. Cada dia a Barcelona es roben més rellotges i cada dia les bateries de lladres que actuen són més violentes.

Aquest migdia, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, un jove ha assaltat una persona per robar-li un rellotge d'alta gamma a la cantonada de Gran Via amb Balmes. El lladre s'ha pogut no s'ha pogut fer amb el rellotge de la víctima ja que s'ha trencat la corretja, i s'ha pogut escapar, tot i que un grup de vianants han intentat aturar-lo. Amb violència, el lladre s'ha escapat.

El lladre s'ha escapat: els Mossos el busquen

El vídeo que acompanya aquesta notícia, on es veu com el lladre de rellotges es pot escapar, serveix ara als Mossos d'Esquadra per intentar localitzar-lo. La fotografia del lladre, sumada al testimoni de la víctima i també dels vianants que han ajudat a la víctima podrà ser clau per localitzar-lo i poder-los detenir. Tot i que no s'ha emportat el rellotge, sí que l'ha trencat, i es tracta d'una temptativa de robatori amb violència.

 

Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, tenen oberta ara una recerca activa a la zona per poder-lo enxampar. Segons ha pogut saber ElCaso.cat de fonts policials, el rellotge té un valor d'uns 11.000 euros.

Els robatoris de rellotges són un dels modus vivendi d'alguns grups de lladres, d'edats joves i de nacionalitats estrangeres, que s'han fet forts al centre de la capital de Catalunya. Cada dia una desena de persones denuncien que grups de dos o tres lladres els assalten per robar-los el rellotge, sobretot ara, aquests mesos d'estiu, que els turistes porten màniga curta i el rellotge és més visible.

El rellotge és un producte prou petit per amagar i també té molt fàcil recorregut al mercat il·lícit. Altres anys lladres vinguts de tot Europa s'havien desplaçat a l'estiu per fer, mai millor dit, l'agost a Barcelona amb els rellotges. Ara són grups de joves instal·lats a Barcelona qui han guanyat aquest "mercat".

Cada dia més robatoris a Barcelona

El robatori d'aquest rellotge d'alt valor al centre de Barcelona no és un fet aïllat. Cada dia els Mossos d'Esquadra reben més avisos de robatoris i cada cop, segons expliquen fonts policials, els lladres són més violents. Amb menys turistes, el botí es redueix, i cal que els furtadors facin servir més contundència.

Un turista va ser agredit amb un pal per dos lladres que li van robar dues maletes al carrer de l'Hospital del Raval, la setmana passada. També un turista anglès va ser assaltat amb un cop de martell quan sortia d'un hotel de l'Eixample per robar-li la motxilla. Des de l'inici de 2021 més de 50 persones han necessitat assistència hospitalària després de ser assalts i agredits per lladres a Barcelona.