Els Mossos d’Esquadra investiguen un nou robatori de rellotges al centre de Barcelona. Aquest migdia tres joves han assaltat un home que portava un rellotge de la marca Patek Philippe valorat en 150.000 euros al carrer dels Corders, al districte de Ciutat Vella, segons ha pogut saber ElCaso.cat. Els Mossos els busquen.

Els tres joves, que la policia ha explicat que eren magrebins, segons la descripció que ha fet la víctima del robatori, han atacat l’home en aquesta zona del centre de Barcelona, a tocar de la plaça de la Llana, al barri de Santa Caterina, fins que li han arrencat el rellotge. No consta que la víctima hagi resultat ferida greu, però no s’han pogut caçar els tres lladres, que s’han escapat amb l’important botí. 

Els Mossos busquen els tres lladres

Els Mossos d’Esquadra han iniciat una recerca dels autors dels fets, en col·laboració també amb agents de la Guàrdia Urbana al voltant de les dues del migdia, quan s'han conegut els fets. Fonts de la investigació, posada en marxa per agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella, han assegurat que els tres lladres, molt joves, són coneguts de la policia.

Els robatoris de rellotges s’ha convertit en un dels delictes que més preocupen, ara mateix, a la policia de la ciutat de Barcelona. Fa pocs dies els Mossos d’Esquadra van detenir un jove de 20 anys, també estranger, i amb 20 antecedents policials, mentre estava robant un rellotge, en aquest cas valorat en 1.500 euros, a la zona de les Rambles. En aquest cas va ser arrestat i després de passar la nit a la comissaria, el jutge en va ordenar el seu ingrés a presó. 

Els lladres de rellotges, disparats

Tot i això, a part dels detinguts, i dels casos que es coneixen, fonts de la policia catalana asseguren que el robatori de rellotges, per bandes organitzades, que segueixen i escullen les seves víctimes i gairebé tenen col·locat el rellotge abans de ser sostret, s’han disparat a Barcelona. La calor -la gent porta màniga curta- i la nova arribada de turistes després de l’aturada per la pandèmia són els dos factors que els analistes de la policia catalana tenen sobre la taula. 

Abans del coronavirus, els investigadors de multireincidents dels Mossos havien detectat l’arribada, durant els mesos forts de calor, de bandes organitzades, de França i d’Itàlia per fer “l’agost” dels rellotges a la capital de Catalunya. Amb l’estiu al tomb del carrer, ara mateix aquest tipus de robatoris amb violència són els que fan témer més als Mossos de la regió de Barcelona.