Agents de paisà de la comissaria de l'Eixample dels Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimarts al vespre tres joves mentre estaven robant un maletí d'un cotxe després de despistar el conductor, a l'inici del carrer de Casp, al centre de Barcelona.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els tres joves van detectar que un conductor, un home veí de Barcelona, de 77 anys, circulava per aquest carrer, a tocar del passeig de Gràcia, i el van distreure per poder accedir a la porta lateral del cotxe per emportar-se un maletí. Els agents de paisà, que estaven pel centre per evitar furts i combatre l'onada de robatoris violents que s'estan produint els darrers dies, van seguir-los fins que els van poder detenir.

Els van poder enxampar al moment, encara amb el maletí, que va ser recuperat. Es tracta d'una bossa de mà de pell, valorada en uns 200 euros, que contenia documents professionals també un telèfon mòbil i una tauleta de la marca Apple, tot plegat valorat, segons consta a la denúncia, en uns 2.200 euros.

Un dels lladres té 23 antecedents

Els tres lladres van ser identificats i arrestats. Es tracta de tres joves, de 21 i 22 anys, tots tres de nacionalitat algeriana. Un dels arrestats té, segons ha pogut saber ElCaso.cat, 23 antecedents per robatoris semblants a la ciutat de Barcelona, tot i que la seva curta edat.

Els detinguts han passat la nit a la comissaria de les Corts i seran entregats aquest matí al jutge, si bé tot fa pensar que el magistrat de guàrdia en decretarà la llibertat amb càrrecs. Estan acusats d'un delicte de furt, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra a aquest mitjà.

Robatoris violents a Barcelona

Els darrers dies s'ha viscut un repunt de violència als carrers de Barcelona. Un turista va ser agredit amb un pal per dos lladres que li van robar dues maletes al carrer de l'Hospital del Raval, la setmana passada.

També un turista anglès va ser assaltat amb un cop de martell quan sortia d'un hotel de l'Eixample per robar-li la motxilla. Des de l'inici de 2021 més de 50 persones han necessitat assistència hospitalària després de ser assalts i agredits per lladres a Barcelona.

A la zona de Montjuïc els Mossos d'Esquadra tenen controlat un grup de lladres de nacionalitat marroquina que ataca a les seves víctimes per la seva condició sexual. En van poder detenir un, un jove de 19 anys, que el passat 5 de juny va agredir, juntament amb altres membres del grup, un home gai de 42 anys de Reus que estava de visita a Barcelona.

Cada dia un apunyalament

Diumenge, dilluns i dimarts. Cada dia d'aquesta setmana una persona ha estat agredida amb arma blanca a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Al carrer d'Allada-Vermell, al Born, amb una estaca de fusta. A Terrassa, a cops de tisores. I a la Mina, un home va ser assaltat al mig del carrer per un grup d'homes, que el van ferir en un braç.