La Guàrdia Civil ha detingut a Santander, Cantàbria, la cuidadora d’una persona de 80 anys acusada de fer més d’un centenar de compres per internet amb la targeta de crèdit de l’anciana sense que ella ho sabés. La detinguda va aprofitar el seu lloc de feina i la confiança que la dona gran tenia en ella per assabentar-se de les seves dades bancàries i gastar-se més de 5.600 euros comprant productes per a ella, però amb els diners de la senyora.

 Va utilitzar la targeta de la dona gran per a fer 136 compres per més de 5.600 euros

La dona de 80 anys va descobrir que al seu compte bancari hi havia diferents càrrecs per compres que ella no havia fet i va decidir denunciar-ho a la Guàrdia Civil, que va obrir una investigació per descobrir que estava passant. Els especialistes en ciberdelinqüència a Cantàbria van descobrir que, entre maig de 2021 i maig de 2022, s’havien fet un total de 136 càrrecs similars al compte, però es desconeixia quina era la procedència.

Davant aquesta situació, i tenint en compte que la propietària del compte era una dona de 80 anys i solen ser més vulnerables a l’hora d’estafar-les, van investigar aquestes despeses i van comprovar que la gran majoria d’elles eren compres realitzades a través de dues plataformes d’internet. Es tractava de la compra de roba, productes estètics de dona o articles electrònics. Cadascuna d’elles d’uns 100 euros aproximadament.

Els investigadors van seguir el rastre d’aquestes compres i van descobrir que s’enviaven a l’adreça d’una dona de 41 anys i veïna de Santander que treballava precisament com a cuidadora de la dona de 80 anys. Aquesta posició li hauria permès tenir accés a les dades de la targeta de crèdit de la víctima. La dona va ser detinguda per agents de la Guàrdia Civil i s’enfronta a un delicte d’estafa.