Els darrers dies s’han tornat a disparar els robatoris de rellotges al centre de Barcelona. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, un dels casos que els darrers dies s’han registrat va passar dimarts a la tarda a la zona del barri del Born, al districte de Ciutat Vella de la capital de Catalunya, una de les zones zero d’aquest tipus de robatoris amb els turistes com a víctimes

Un agent fora de servei dels Mossos d’Esquadra estava passejant pel Born quan va veure un jove de 31 anys que corria, fet que el va fer sospitar. L’ull clínic policial de l’agent va fer que iniciés un seguiment discret de l’home que corria, fins que va arribar en un portal del mateix barri, on es va aturar i intentar amagar-se. Va ser llavors quan el policia va demanar reforços a patrulles uniformades i també va interceptar el lladre, identificant-se com a policia. 

Amb l’ajuda dels agents que van desplaçar-se fins al lloc on s’havia interceptat al jove, l’agent va trobar amagat entre la roba un rellotge Rolex valorant en 50.000 euros que el nostre protagonista no podia acreditar d’on havia sortit. Amb tot, però, tot i que tenien clar que el rellotge era robat, no sabien d’on havia sortit, i per emissora, tampoc s’havia informat de cap robatori feia poca estona. Els agents van contactar amb totes les comissaries de la ciutat de Barcelona i en una d’elles van poder localitzar un turista que estava fent la denúncia del robatori d’un rellotge. 

Van poder localitzar la víctima mentre denunciava

Va explicar que un desconegut li havia estirat el rellotge del braç mentre estava passejant per Barcelona. La víctima va donar detalls del rellotge i aquests coincidien amb el que l’agent fora de servei dels Mossos havia pogut recuperar del lladre que va veure marxar corrent. Els agents es van desplaçar fins a la comissaria on hi havia la víctima i després d’acreditar que era seu, li van retornar

El lladre, de 30 anys, d’origen magrebí, va ser detingut per un delicte de robatori amb violència. Segons fonts properes a la investigació es tracta d’un novell d’aquest tipus de robatoris, si més no, que la policia en tingui coneixement. No consta que tingui antecedents policials per fets similars ni en les bases de dades dels Mossos d’Esquadra ni d’altres cossos policials. Es desconeix si el jove fa poc temps o no que ha arribat a Barcelona. S’espera que sigui entregat al jutge de guàrdia, que en decidirà la seva situació personal i si queda en llibertat amb càrrecs, com és previsible, o si ingressa a presó. La Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella manté oberta una investigació per si pot relacionar aquest lladre que han incorporat al seu radar amb altres robatoris de rellotges que s’han produït a la ciutat de Barcelona durant aquests mesos d’estiu. 

Lladres de rellotges a Barcelona

Just ahir es va conèixer que es va detenir a un lladre que havia robat un rellotge de valorat en 85.000 euros al districte de Ciutat Vella i va poder ser detingut gràcies al fet que la víctima el va poder retenir fins que van arribar els policies de la Guàrdia Urbana. La setmana passada la Guàrdia Urbana va detenir dos homes just després d'haver robat dos rellotges d'alta gamma, valorats en 90.000 i 50.000 euros respectivament. I també dies abans, també durant aquest mes de setembre, es va poder detenir dos homes que van atacar un turista per robar-li un rellotge, a la zona de la Rambla, valorat en 6.000 euros. Sembla que aquesta plaga no s’atura.