Els famosos rellotgers tornen a actuar al centre de Barcelona. Un home ha intentat robar a un altre un rellotge de luxe valorat en 85.000 euros al districte de Ciutat Vella. Segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, l'assalt ha tingut lloc aquest dilluns 18 de setembre poc abans de la mitjanit, a les 23.55 hores, al carrer de l'Espaseria, al barri del Born, molt a prop de la Basílica de Santa Maria del Mar. Un individu va observar com un dels vianants, dels quals no s'ha pogut confirmar que fos un turista, portava un complement molt valuós i, en cridar-li l'atenció, el primer que va fer va ser donar-li una forta estrebada per arrencar-se'l, emportar-se'l i escapolir-se segons després.

No obstant això, no era el dia de sort del presumpte lladre i el que semblava un robatori amb força de baixa dificultat, va acabar convertint-se en pràcticament un arrest civil immediat. L'home que portava el rellotge de luxe al canell, en rebre la violenta estrebada, va reaccionar ràpidament i es va defensar. Va aconseguir immobilitzar l'atracador i poc després els Mossos d'Esquadra van ser alertats d'un robatori amb violència a la zona del Born, a les 23.55 hores d'aquest dilluns, que és quan van rebre l'avís. La víctima el mantenia retingut i minuts més tard van arribar els agents de Seguretat Ciutadana de la policia catalana que van detenir l'assaltant i van recuperar el rellotge de luxe 85.000 euros, que va ser retornat al seu legítim propietari.

Els lladres de rellotges de luxe a Barcelona

Barcelona és una de les ciutats més preuades pels atracadors de rellotges de luxe o VIP. No sembla ser pel fet que hi hagi més persones que els tinguin que a d'altres grans metròpolis de l'entorn, sinó perquè hi ha una especialització força evident dels lladres. L'assalt fallit d'aquest dilluns no és més que un altre més de la llista que es pot elaborar del darrer mes. Els casos més recents són el del passat diumenge 10 de setembre quan dos homes van robar dos rellotges d'alta gamma valorats en 90.000 i 50.000 euros, respectivament. En aquesta ocasió les víctimes eren uns turistes que estaven passant uns dies a la capital catalana i van ser sorpresos mentre passejaven per la Rambla, també al districte de Ciutat Vella. La Guàrdia Urbana va detenir els delinqüents poc després, quan intentaven fugir, i van retornar els dos Patek Philippe als seus legítims propietaris.

Uns dies abans, el passat divendres 8 de setembre, uns altres lladres van actuar al districte de Ciutat Vella. Dos homes van assaltar un turista violentament: mentre un l'immobilitzava, l'altre li arrencava del canell un rellotge valorat en uns 6.000 euros. Una vegada van tenir el preuat objecte en el seu poder van fugir pels carrerons del barri del Born, mentre una patrulla de la Guàrdia Urbana els perseguia. Finalment van aconseguir detenir un d'ells, però l'altre va escapar. No obstant això, van poder recuperar el rellotge de luxe i el van retornar al seu propietari.