Un jove de 28 anys ha robat aquest matí un desfibril·lador de l’hospital Morales Meseguer de Múrcia. No li ha pogut treure molt de profit al seu botí, però, ja que hores més tard va haver de tornar al mateix hospital, i els agents de la Policia Nacional li van poder arrestar a la sala d’urgències.

Va ser el personal sanitari del centre qui va alertar a la policia del furt del desfibril·lador, un artefacte mèdic valorat en més de 5.000 euros. Els agents van iniciar una investigació per a trobar el presumpte lladre, però ell mateix els va facilitar la feina tornant a l'hospital unes hores més tard per a ser atès en urgències. Aparentment, el jove no estava preocupat per si el podien reconèixer o no, però el personal sanitari el va identificar a l'instant i el personal de seguretat li va retenir.

Agents de la policia van acudir immediatament a l'hospital per a entrevistar-se amb els de seguretat, els qui els van facilitar les imatges de les càmeres de seguretat. D'aquesta manera van poder corroborar que en efecte es tractava del mateix jove que havia robat el desfibril·lador el mateix dia.

No han pogut recuperar el desfibril·lador

Tot i que han enxampat el lladre, els agents no han pogut recuperar el desfibril·lador que s’havia endut. Per tant, la investigació continua oberta fins que trobin l’artefacte, un aparell mèdic que té una importància vital a l’hora de detectar arrítmies i de recuperar el ritme cardíac dels pacients en cas de parada cardiorespiratòria. El jove ha estat detingut i ha passat a disposició judicial. La pena que se li podria imputar és d’entre 6 i 18 mesos a la presó.

Un jove es dispara a si mateix al penis

De l'hospital de Novelda (Alacant) no han robat cap desfibril·lador, però els sanitaris han hagut d'intervenir a quiròfan un jove de 22 anys que s'havia pegat un tret al penis. Després d'una operació de quatre hores durant els quals van intentar reconstruir els seus genitals, el jove va rebre l'alta només per a ser detingut i posat a disposició judicial. El Jutjat de Novelda li ha deixat en llibertat provisional amb càrrecs; un delicte més que augmenta la seva llista d'antecedents que, segons avançava el diari Información, no són pocs.