La Guàrdia Civil busca l'autor del robatori d'un cotxe amb un nen de 5 anys a la porta d'una guarderiaVillanueva del Ariscal, a Sevilla. La mare del petit havia baixat a recollir la seva altra filla.

Roben un cotxe amb un nen dins

Els fets van tenir lloc aquest dimecres sobre un quart de tres del migdia. La Guàrdia Civil rebia un avís de robatori de cotxe a la porta d'una guarderia de Villanueva del Ariscal, a Sevilla. I el lladre no havia robat només el vehicle, sinó també el fill de la conductora, de cinc anys, que viatjava en la part posterior.

Segons van relatar els testimonis, la dona havia baixat un moment del cotxe per recollir la seva filla petita del centre preescolar de la localitat quan un home es va ficar al vehicle i el va robar.

El turisme estava en marxa i amb l'aire condicionat engegat perquè el seu altre fill, el nen que va acabar sent també robat, no podia baixar per recollir la seva germana perquè tenia una cama immobilitzada.

Baixa a recollir la seva filla a la guarderia

Quan la mare va sortir de la guarderia i va veure que no estaven el cotxe ni el nen es van produir escenes de tensió i es van desplaçar a la zona unitats de la Policia Local i Guàrdia Civil, que van començar la recerca.

Guàrdia Civil Marta Calvo / EFE

Agent de la Guàrdia Civil / EFE

Després de mitja hora de pànic, el vehicle va ser trobat abandonat als afores de la localitat amb el nen a dins, il·lès, però amb diversos objectes que havien estat robats.

Ara els cossos policials busquen l'autor dels fets, que va ser descrit per diversos testimonis com un jove d'uns 25 anys, amb la pell morena i que portava una gorra.

Judici per causar un accident mortal a Astúries

Un altre succés relacionat amb un cotxe es va fer públic ahir amb l'inici d'un judici contra un jove asturià que va provocar un accident en el qual van morir dues persones.

Els fets van tenir lloc el 25 de novembre de 2018, sobre dos quarts de nou de la tarda, a la carretera AS-338 d'Astúries, en el tram entre El Entrego i Taballes. Aquell dia, el conductor va decidir portar al seu cotxe quatre amics amb qui va conduir des de Gijón a La Felguera.

Imatge d'arxiu|arxivament d'un accident de cotxe / ACN

Imatge d'arxiu d'un accident de cotxe / ACN

Segons s'ha pogut sentir en el judici, celebrat aquest dimecres al Jutjat Penal de Langreo, Astúries, el conductor va agafar la carretera de La Güeria cap a El Entrego, mentre un dels acompanyants retransmetia en directe a través d'Instagram els llocs per on anaven circulant a una velocitat "excessiva". En el mateix vídeo se sent com algun dels ocupants li deia que fos a poc a poc, però "no ho va fer".

A tota velocitat i retransmetent a Instagram

En arribar a l'altura del quilòmetre 1,200, on hi havia un límit de velocitat de 50 quilòmetres per hora, amb un senyal indicatiu 250 metres abans del lloc de l'accident, el jove va continuar conduint a tota velocitat, quan va començar un revolt.

Movil Instagram / Pixabay

Mòbil Instagram / Pixabay

Encara que la calçada era seca i neta i hi havia bona visibilitat, i malgrat que el copilot li va cridar l'acusat: "Ens menjarem el revolt", el conductor no va poder reaccionar, no va frenar i va intentar realitzar un gir brusc a l'esquerra per provar de corregir la direcció, sortint de la via.

Moren dos dels seus amics després d'un accident

Després de diverses voltes de campana i d'una caiguda per un terraplè, una de les ocupants del vehicle, de 20 anys, va morir en l'acte, mentre que el seu xicot, de 24, va ser ingressat aquell mateix dia a l'Hospital Universitari Central d'Astúries amb greus traumatismes que li van causar la mort l'11 de gener de 2019. Els altres dos van patir ferides de diversa consideració, però no mortals.

Ara es demana que sigui condemnat per homicidi per imprudència greu, que podria comportar-li penes de presó i la retirada del carnet de conduir.