Arrenca el judici contra un conductor asturià que va provocar la mort a una parella de 20 i 24 anys i va causar ferides a altres dues persones quan circulava a gran velocitat i ho retransmetia per Instagram. Feia només un mes que havia aconseguit el carnet de conduir.

A judici per matar dos amics quan conduïa a tota velocitat

El Jutjat Penal de Langreo, a Astúries, acull aquest dimecres el judici contra un conductor novell que va causar la mort a dues persones i en va ferir unes altres dues quan conduïa a tota velocitat i va provocar un accident. Demanen per a ell penes per homicidi imprudent.

Els fets van tenir lloc el 25 de novembre de 2018 sobre dos quarts de nou de la tarda a la carretera AS-338 d'Astúries, en el tram entre El Entrego i Taballes, en el municipi de San Martín del Rey Aurelio del concejo de Laviana. Aquell dia, el conductor va decidir portar al seu cotxe quatre amics amb qui es va dirigir des de Gijón a La Felguera.

Segons el relat de les acusacions, el conductor va agafar la carretera de La Güeria cap a El Entrego, mentre un dels acompanyants retransmetia en directe a través d'Instagram els llocs per on anaven circulant a una velocitat "excessiva". En el mateix vídeo se sent com algun dels ocupants li deia que fos a poc a poc, però "no ho va fer".

"El revolt, ens el menjarem"

En arribar a l'altura del quilòmetre 1,200, on hi havia un límit de velocitat de 50 quilòmetres per hora, amb un senyal indicatiu 250 metres abans del lloc de l'accident, el jove va continuar conduint a tota velocitat, quan va començar un revolt.

Encara que la calçada era seca i neta i hi havia bona visibilitat, i malgrat que el copilot li va cridar l'acusat: "El revolt, ens el menjarem", el conductor no va poder reaccionar, no va frenar i va intentar realitzar un gir brusc a l'esquerra per provar de corregir la direcció, sortint de la via.

Movil Instagram / Pixabay

Mòbil Instagram / Pixabay

El cotxe, segons el mateix relat, va xocar "amb molta força" contra la barana i va sortir volant diversos metres, caient en un terraplè i estavellant-se contra un camí veïnal donant dues voltes de campana. Finalment, una caseta amb estris d'agricultura va frenar el vehicle, que va quedar del revés.

La xarxa social va seguir en directe tot l'accident on es va arribar a sentir, després de la col·lisió, com els ocupants del vehicle cridaven: "truqueu a la Policia i a l'ambulància".

Dos moren i dos ferits

Una de les ocupants del vehicle, de 20 anys, va morir en l'acte, mentre que el seu xicot, de 24, va ser ingressat aquell mateix dia a l'Hospital Universitario Central de Asturias amb greus traumatismes que li van causar la mort l'11 de gener de 2019.

Els altres dos ocupants del vehicle van resultar ferits de diversa consideració i han renunciat a reclamar indemnitzacions a l'acusat, ja que van ser indemnitzats per la companyia asseguradora del vehicle.

Hospital Universitari Central d'Astúries, HUCA / Wikimedia

Hospital Universitari Central d'Astúries, HUCA / Wikimedia

En aquest judici, que comença avui, dimecres, la Fiscalia i l'acusació particular coincideixen a qualificar els fets com a homicidi per imprudència greu i únicament discrepen en la pena sol·licitada.

D'una banda, el Ministeri Fiscal demana per al conductor, que tot just tenia un mes i sis dies de carnet en el moment de l'accident, una pena de tres anys i sis mesos de presó i la retirada del carnet de conduir durant quatre anys i sis mesos.

Per la seva part, l'advocat Manuel Vicente Vallina, que exercita l'acusació particular, eleva la petició a quatre anys de presó i la privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors durant sis anys.