Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut un home que presumptament hauria entrat a robar en un habitatge de la capital catalana el passat mes de setembre. La detenció no s'ha dut a terme fruit de mesos d'investigació policial per esclarir qui hi havia darrere del robatori, sinó perquè en el moment dels fets el propietari de l'habitatge estava a l'interior i li va veure la cara. Això, a la llarga, se li acabaria girant en contra i acabaria constant-li la llibertat.

La detenció es va produir aquest passat dilluns, 20 de febrer, quan passaven pocs minuts de les vuit del matí. Els policies municipals van rebre l'alerta d'un home que requeria la seva presència a la ronda de Sant Pau, al barri de Sant Antoni. Segons va explicar als policies, estava passejant pel carrer quan, de sobte, es va creuar amb algú que li sonava de vista. Es tractava del mateix lladre que feia cinc mesos, el passat mes de setembre, li havia entrat a robar a casa seva

Ràpidament, diversos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona es van desplaçar fins al lloc indicat, van aturar el sospitós, li van demanar la identificació i el van detenir. En el moment de la detenció, l'home duia a sobre un maletí ple de diners. Concretament, hi havia 156.895 euros d'origen desconegut i que no va saber acreditar. L'individu va ser arrestat com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb violència pels fets de setembre i una possible infracció a la hisenda pública pels diners de la maleta. En aquest sentit, els diners van ser posats a disposició del servei de Vigilància Duanera.

Detinguda per portar més de 10 drogues diferents en una motxilla

D'altra banda, agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona també van detenir aquest dimarts, 21 de febrer, una noia al barri del Camp de l'Arpa com a presumpta autora d'un delicte contra la salut pública. Aquesta persona es desplaçava en un patinet elèctric quan va ser aturada. Amb ella duia una motxilla amb més de 10 tipus de drogues diferents, diners en efectiu i estris per a la seva distribució. Per aquests motius, la policia municipal la va arrestar.