Un home va robar l'arma particular a un agent de l'Ertzaintza aquest dissabte i van saltar totes les alarmes. La policia basca manté, un dia després de la sostracció, la recerca de l'individu a la localitat biscaïna de Barakaldo, segons ha informat el conseller de Seguretat del País Basc, Josu Erkoreka. Però el cas s'ha complicat encara més, ja no només perquè hi hagi una persona armada per la zona sinó perquè, després de les gestions el cos, s'ha descobert que l'exparella del presumpte lladre està considerada víctima de violència de gènere.

L'Ertzaintza, davant d'aquests fets i pel perill que podria tenir l'exparella del presumpte lladre, ha reforçat les mesures de custòdia i protecció de la víctima de violència de genero que, segons ha explicat Erkoreka en declaracions a Radio Euskadi, compta amb un "nivell de gravetat elevat". A més, el conseller basc ha assegurat que el cas, per aquests fets, té una "complexitat especial". També ha volgut recordar, encara que va ser robada a un agent de la policia basca, l'arma "no és oficial, és particular", ja que "com qualsevol ciutadà, un ertzaina pot, complint els requisits legals, ser titular d'una arma particular", ha sentenciat.

La recerca contínua, està identificat però en parador ignorat

En qualsevol cas, el robatori es va produir aquest dissabte al domicili d'un agent de l'Ertzaintza, on el presumpte autor, que ja ha estat identificat, es va apoderar d'arma privada del policia basc, guardada en una motxilla. Encara que ja saben qui és el lladre, i els antecedents per violència de gènere que recauen sobre ell, el cos de seguretat del País Basc encara no ha aconseguit donar amb ell. El parador és desconegut. Malgrat això, sí que han localitzat la motxilla a la qual l'ertzaina guardava la pistola. La recerca contínua i ha estat necessari reforçar les mesures de custòdia i protecció de l'exparella de l'home fugit.