L'Ertzaintza investiga la Begoña, la dona de Vitòria (Álava) que fa unes setmanes es va fer viral per explicar que quatre menors d'edat encaputxats l'havien apallissat al mig del carrer. Després de revisar les càmeres de seguretat i altres proves, els policies no han trobat ni rastre de l'agressió i pensen que s'ho ha inventat.

L'Ertzaintza pensa que la dona s'ha inventat l'agressió i ho estan investigant

L'Ertzaintza "no ha trobat dades ni cap rastre" que confirmin l'atac que suposadament va patir una dona en ser agredida per quatre magrebins menors d'edat a Vitòria el passat 24 d'octubre i, per aquest mateix motiu, ha estat denunciada per "aparença de delicte"

La Begoña, la dona que està sent investigada, va posar una denúncia als jutjats per la presumpta agressió i, immediatament, l'Ertzaintza va obrir una investigació "seriosa i profunda" per esbrinar què havia passat.

Ertzaintza / Europa Press

L'Ertzaintza investiga la dona que, presumptament, va ser agredida per quatre menors d'edat encaputxats al mig del carrer: els policies pensen que s'ha inventat l'agressió  / Europa Press

"No hi ha dades ni imatges que corroborin les declaracions fetes per la dona"

Segons la investigació i una vegada analitzades els enregistraments de les càmeres de la zona, la policia basca ha conclòs que "no hi ha dades ni imatges que corroborin les declaracions fetes per la dona" pel que "no hi ha manera de confirmar les denúncies".

Per això l'Ertzaintza ha interposat una denúncia davant el jutjat perquè la dona podria haver incorregut en una "aparença de delicte" i "això caldrà investigar-ho", segons expliquen des del Govern basc.

La dona va denunciar que els fets van passar el 24 d'octubre cap a les 4:00 a la zona del Batán del barri de Mendizorroza, on suposadament va resultar ferida a conseqüència d'aquest atac i va haver de rebre assistència sanitària a l'hospital de Santiago. Actualment, la dona està sent investigada i, en cas que es confirmés que la denúncia és falsa, el fet seria "molt greu" perquè aniria contra la convivència i la pluralitat de la societat.

Una altra agressió d'encaputxats falsa a Madrid

Fa uns mesos, es va produir un fet molt similar al barri de Malasaña de Madrid: un noi va denunciar que havia patit una agressió homòfoba per part d'uns homes encaputxats i, més tard, va reconèixer que s'ho havia inventat tot. Per aquest mateix motiu, va ser denunciat per simulació de delicte, uns fets que estan sent investigats per la Policia Nacional.