La Policia Nacional ha detingut un home qui, entre els anys 2019 i 2022, va extreure fins a 185.000 euros del compte bancari d'un home mort després d'haver-li robat les targetes quan feia uns treballs de paleta a l'edifici en el qual vivia a Palma. Durant cinc anys el lladre va sortir-se amb la seva, però fa uns mesos, el fill del difunt, que havia perdut la relació amb el seu pare, va adonar-se que algú havia fet reintegraments d'uns mil euros gairebé cada dia

Com que no sabia res de la vida del seu pare i no tenia idea de quina mena de contactes o d'amistats podia tenir, el fill va avisar dels fets a la Policia Nacional, i el Grup de Delinqüència Econòmica i Delictes Tecnològics es va posar a la feina. 

Va intentar ocupar el pis del difunt 

Les primeres perquisicions van revelar que l'ara detingut va intentar ocupar el pis del difunt l'any 2022, i que va quedar identificat per la policia. Segons sembla, el domicili on el presumpte delinqüent vivia habitualment es trobava molt a prop dels caixers on van extreure els diners de manera regular. A més a més, també van localitzar una empresa als voltants i de la qual el sospitós era administrador únic. Es van fer les comprovacions pertinents i van veure que l'home, feia temps, va fer treballs de construcció a l'edifici i que va ser en aquell moment que va aprofitar per entrar a casa del difunt i emportar-se les seves targetes. 

Amb tot, els investigadors van demanar la col·laboració de la policia científica, que va escorcollar l'habitatge del detingut, on van trobar les claus del pis del difunt, documentació de tota mena al seu nom i una de les targetes que havia fet servir per extreure els diners. L'home, acusat de robatori amb força i estafa, està pendent de passar a disposició judicial davant el Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Palma.