Agents de la Policia Nacional i de Vigilància Duanera han detingut dues persones a Sant Pol de Mar (Maresme) acusades dels delictes de pertinença a grup criminal, contraban, tràfic de drogues i intrusisme professional. Els arrestats han estat enxampats mentre realitzaven un ritual neoxamànic amb altres 23 persones, a les quals es disposaven a subministrar substàncies psicoactives com l’ayahuasca i la mescalina, pròpies de les sectes New Age.  

Investigats per contraban de substàncies tòxiques

Els agents van obrir una investigació després de tenir coneixement de l'existència d'un grup organitzat que es dedicava al contraban de substàncies tòxiques que després subministraven en trobades entre diverses persones a un preu molt baix. L'objectiu dels delinqüents era tornar més vulnerables als participants d'aquests rituals per poder coaccionar-los més fàcilment que entressin en una secta tipus New Age. Les víctimes solien ser persones estrangeres que havien arribat a Catalunya en situació irregular i a les quals proporcionaven feina dins de la secta, però sense contracte legal i tampoc no les donaven d'alta a la Seguretat Social.

Després d'una intensa investigació, la Policia Nacional va localitzar els delinqüents en una casa de Sant Pol de Mar, i van procedir amb l'entrada i registre d'aquesta. En accedir a l'interior de l'habitatge van trobar els dos detinguts acompanyats de 23 persones que estaven participant en un ritual neoxamànic durant el qual havien de prendre ayahuasca, mescalina i altres substàncies obtingudes de granotes verinoses.

Es promocionaven a les xarxes

Segons van poder esbrinar els investigadors, el grup es promocionava a través de les xarxes socials i de grups de WhatsApp a través dels quals oferien diverses substàncies psicoactives. A l’escorcoll efectuat durant l’operació, es van requisar 4.000 euros i 2.000 dòlars americans en efectiu, a més d’ayahuasca, gripau bufo i granota kambo, així com mescalina i diversos instruments per poder consumir aquestes substàncies. Per altra banda, la policia va interceptar un enviament que contenia un quilo de mescalina fiscalitzat internacionalment.