Un noi de 29 anys ha ingressat a presó per robar en diverses cases d’urbanitzacions de Roses, a l’Alt Empordà. En tots els casos feia servir el mateix modus operandi: esperava que els propietaris s'adormissin o marxessin de casa, entrava forçant la porta o la finestra, s’enduia alguns objectes de valor i anava a la cuina a menjar alguna cosa abans de marxar. Està relacionat amb cinc robatoris d’aquest estil, però no es descarta que en pugui està involucrat en algun més. La detenció es va produir després d’unes quantes setmanes seguint-li la pista.

L’home entrava a robar a les cases i s’hi quedava una estona a menjar

A l’hora d’actuar, el lladre sempre seguia la mateixa rutina. Esperava que els propietaris de l’habitatge s'adormissin o fossin fora i accedia a l'interior forçant la porta o una finestra. En alguna ocasió, fins i tot, hauria arribat a escalar per la façana. Quan ja era dins, agafava els diners en efectiu i alguns objectes de valor que pogués emportar-se fàcilment com eines o petits electrodomèstics.  Abans de marxar, però, passava per la cuina i obria la nevera i els calaixos buscant alguna cosa per menjar o beure. En una ocasió, havia arribat a intentar ocupar la casa i quedar-s’hi a viure.

La investigació es va iniciar quan es van rebre diverses denúncies de gent que afirmava que els havien entrat a robar a casa. Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Roses van establir un dispositiu de patrullatge preventiu per la zona per evitar que se’n cometessin més. A la vegada, els investigadors van poder identificar el presumpte autor dels robatoris. El passat 29 de novembre va poder ser localitzat i detingut.

Els Mossos d’Esquadra relacionen aquest lladre amb cinc robatoris que es van produir a les urbanitzacions Canyelles i Santa Margarida de Roses entre els mesos de setembre i octubre. Està acusat de cinc robatoris amb força a interior de domicili i d'un delicte de violació de domicili. El detingut, que compta amb nombrosos antecedents policials, va passar a disposició judicial davant el Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar el seu ingrés a presó. La investigació continua oberta i no es descarta que hagi pogut cometre més robatoris en habitatges de la zona en què el lladre va seguir el mateix patró.