L'Audiència de Sevilla ha tancat la causa judicial per la qual es buscava el cos de la Marta del Castillo. Aquest procés estava obert des del 2009 i, ara, al considerar-se que el termini per a la investigació ha caducat, sense que hi hagi cap pròrroga, segons regeix l'article 324 de la llei d'enjudiciament criminal. Això significa, després de les diferents versions donades pel Miguel Carcaño, autor confés del crim, que la cerca del cadàver queda suspesa definitivament. Al menys a nivell policial i judicial. Tot això arriba després que la Secció Tercera de l'Audiència de Sevilla desestimés el passat 26 d'octubre el recurs d'apel·lació de la família de la jove contra la decisió del jutge instructor número 4 que va autoritzar extreure només les dades crues dels telèfons mòbils de Miguel Carcaño i Marta del Castillo, i no de la resta d'implicats en el cas.

Conclou el termini d'investigació del cos sense vida de Marta del Castillo

Després de donar tombs arreu, amb les diferents versions de Miguel Carcaño, que recordem que va arribar el 2013 a la setena a la qual acusava al seu germà Javier Delgado de la mort de la jove; l'Audiència ha decidit donar carpetada a la cerca que hauria fet arribar el cas a gairebé el seu final. No obstant això, l'òrgan judicial andalús va fer cas omís a les peticions de la família de Marta del Castillo, que van demanar analitzar els telèfons del germà de Carcaño i del Cuco. En aquest mateix auto es desestima el recurs de la representació processal d'Antonio del Castillo, amb independència dels motius que justifiquin la impugnació, per "ser d'aplicació la nova doctrina del Tribunal Suprem, establerta a la sentència de data 27 de maig de 2021, que considera preclòs el plaç d'investigació establerta a l'article 324 de la llei d'enjudiciament criminal sense que prèviament s'hagi acordat la seva pròrroga, al no haver estat interessat per les acusacions d'aquest pronunciament".

Per tot això, a més, l'Audiència de Sevilla ha recordat que es "ferm" el sobreseïment de les diligències obertes en 2013 després de la setena versió facilitada per Miguel Carcaño. L'auto també enumera diverses sentències del Tribunal Suprem relatives a l'aplicació de l'article 324 de la llei d'enjudiciament criminal sobre els terminis d'instrucció. Tot aquest fil de successos se li suma que, segons el jutjat d'instrucció número 4 de Sevilla, el perit "no ha entregat res al jutjat", per la qual cosa el magistrat Álvaro Martín ha tancat la investigació per intentar trobar el cos de Marta del Castillo, segons avançava aquest dilluns la Cadena Ser.

L'Audiència de Sevilla ha declarat conclosa la fase d'instrucció pel fet que el temps de duració de la investigació, un total de 12 anys, 11 mesos i 17 dies; no permeten tenir en compte les actuacions acordades una vegada conclòs el termini d'instrucció.