A principis d'octubre l'actriu María León va ser detinguda per la Policia Local de Sevilla per haver agredit presumptament un dels agents que l'estaven traslladant a comissaria per a ser identificada. Per la seva part, l'actriu nega rotundament haver pegat ningú, i ha denunciat que ha estat víctima d'un abús policial.

Segons la versió policial, la matinada de l'1 d'octubre van aturar una persona que anava en bicicleta clarament èbria. L'incident s'hauria pogut resoldre sense cap altercat, si no fos per la intervenció d'un grup de persones que els van començar a fer fotos i a increpar. En aquest grup hi era també l'actriu a qui van demanar que s'identifiqués. María León no portava a sobre el DNI, per la qual cosa els agents la van demanar que els acompanyés a comissaria.

La Policia assegura que l’actriu va arribar a pujar al vehicle, però algú li va obrir la porta perquè sortís. Una agent li ho va intentar impedir, moment en el qual María León hauria agredit aquesta agent i va acabar detinguda. Després de comparèixer davant els jutjats, va ser posada en llibertat provisional i se la investiga per un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat.

Assegura que ha estat víctima d’un abús policial  

Per la seva part, l’actriu nega aquesta versió i afirma que no va agredir ningú. A més, ha denunciat els agents que la van arrestar acusant-los d’un delicte de detenció il·legal, de lesions i un altre contra la integritat moral. Tot i assegurar que ha estat víctima d’un abús policial, la seva denúncia ha quedat arxivada pel jutjat.  

La magistrada que porta el cas ha qualificat la denúncia de l'actriu com "una estratègia defensiva no emparable que conté mencions superficials innecessàries", com el nombre d'agents involucrats, i afegeix que no hi ha proves que justifiquin cap de les acusacions que ha fet contra els agents que la van detenir. A més, la jutgessa ha ampliat la investigació als companys que anaven amb ella, i ha citat a tres d'ells perquè declarin el pròxim 6 de febrer com a investigats i a un quart perquè ho faci com a testimoni.