Surrealista situació aquest nit a Sevilla. L’actriu María León ha hagut de ser detinguda per la Policia Local després de, presumptament, haver agredit un agent quan la traslladaven a la comissaria per tal de ser identificada. La dona no va voler ensenyar la seva documentació a la policia, quan li van demanar, després d’haver-se enfrontat, junt amb altres persones, a la policia durant una trifulga al mig del carrer. Camí de la comissaria, i sempre segons la versió policial, l’actriu ha agredit un dels policies i ha acabat detinguda a l'escapar del cotxe. 

Segons detalla l’atestat de l’incident, aquesta matinada una patrulla de la Policia Local de Sevilla va aturar un home que anava amb bicicleta amb una copa de vidre a les mans. Els agents el van aturar i identificar sense incidents, fins que va arribar un grup de persones, entre les quals hi havia l'actriu, que els van començar a increpar. L’actriu, llavors, va treure el mòbil i va gravar la intervenció policial, fins que els agents li van demanar que aturés l’enregistrament i li va demanar que s’identifiqués, per si se l’havia de sancionar per la Llei de Seguretat Ciutadana, la coneguda com a Llei Mordasa.

No es va voler identificar i va acabar pegant un policia

María León no es va voler identificar, assegurant que no la portava, i va ser introduïda a un cotxe patrulla per tal de ser traslladada a la comissaria. Una de les persones que era amb ella va obrir la porta del cotxe per sortir del vehicle i, presumptament, agredir un dels policies.

En produir-se insults als policies, un agent li va requerir la documentació, a la qual cosa no es va negar, però no la portava a sobre, per la qual cosa va ser introduïda en un cotxe patrulla per traslladar-la a una comissaria, encara que en aquell moment una de les persones que era amb ella va obrir la porta del cotxe i l’actriu va sortir del vehicle i, presumptament, agredir un dels policies.

Judici ràpid a Sevilla

Després de l’agressió, la dona va ser arrestada per un presumpte delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat i també lesions. Ha passat la nit a comissaria i aquest matí ha estat traslladada al jutjat de guàrdia, on ha participat d’un judici ràpid. Està previst que quedi en llibertat amb càrrecs aquest mateix migdia.