Un menor de 17 anys ha matat a cops un home de 74 anys a Rociana del Condado, Huelva. El suposat assassí, que ja ha estat detingut, es va escapar després de la pallissa, que va tenir lloc a la localitat el 29 de febrer passat. Segons ha avançat Canal Sur, es dona la coincidència que la víctima havia estat condemnada per l'Audiència de Huelva i el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) a quinze anys de presó per la mort del pare del jove ara arrestat.

El crim del pare del menor detingut va ser comès el maig del 2020 per l'ara víctima, l'home de 74 anys assassinat d'una pallissa. Aquest, tot i que va ser condemnat a quinze anys de presó, només va complir un any entre reixes. Pel que sembla, aquest homicidi es va produir quan el septuagenari vigilava la seva finca, on havia patit i denunciat diversos robatoris, i va disparar mortalment amb la seva escopeta contra el pare del noi quan aquest tractava de recollir faves a les seves terres.

Revenja, crim en una farmàcia i detenció

Tot aquest entramat fa pensar, especialment al poble de Rociana del Condado, en una possible revenja del jove de 17 anys pel tret mortal del septuagenari, que va acabar amb la vida del seu pare. Tot i que encara no s'ha confirmat oficialment aquesta relació, sembla la hipòtesi que pren més força, després de la pallissa mortal que el noi va perpetrar fa unes setmanes a qui va ser el causant de la mort del seu pare.

La víctima de la pallissa del 29 de febrer passat va ser traslladada a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital de Huelva en estat crític, on va acabar morint, tal com ha explicat la cadena citada. D'altra banda, després d'escapar-se de la farmàcia de Rociana, on el menor de 17 anys va cometre el crim, la Guàrdia Civil va obrir una investigació i ha aconseguit detenir-lo aquest dimarts 2 d'abril, segons ha apuntat Huelva Hoy. L'arrestat ha passat a disposició de la Fiscalia de Menors i ha ingressat en un centre de menors, com a mesura cautelar.