El creador de 'El Joc del Calamar', Hwang Dong-hyuk, la popular sèrie que ha trencat tots els rècords ha parlat sobre la seva popular producció en una entrevista per a Entertainment Weekly. El sud-coreà ha repassat el que ha suposat l'èxit de la popular sèrie, si hi haurà una nova temporada i sobre el misteriós final de l'últim episodi.

Hwang Dong-hyuk ha declarat en l'entrevista que el final del novè (i últim) episodi únicament podia canviar en un aspecte. Després que Seong Gi-hun, el protagonista, aconseguís el premi i es disposés a anar a Los Angeles a veure la seva filla decideix trucar al número de la targeta, que prèviament li va treure a un possible nou jugador, després de parlar amb una veu misteriosa decideix no pujar a l'avió.

El creador i guionista de 'El Joc del Calamar' explica el possible final alternatiu tenint en compte les anteriors premisses: "La veritat és que no podíem decidir entre dos diferents escenaris per al final. N'hi havia un, el final alternatiu, en el que Gi-hun puja a l'avió i marxa. I després estava, per descomptat, en el que es donava la volta i caminava cap a la càmera".

Sembla que hi haurà segona temporada

Hwang Dong-hyuk ha volgut parlar sobre el final i el que volien transmetre amb ell. Creu que han de respondre a la pregunta de 'Per què el món ha arribat al que és ara?' I per fer-ho "únicament es pot respondre si Gi-Hun torna i no puja a l'avió".

Galeta d'El Juego del Calamar / Netflix

Escena de 'El Joc del Calamar' / Netflix

És cert que la sèrie fa pensar l'espectador perquè es pregunti si la naturalesa de l'ésser humà pot ser tan egoista per aconseguir grans quantitats de diners a canvi de la vida d'altres persones. També reflexiona sobre la falta d'escrúpols dels grups poderosos que estan disposats a veure els altres patir amb tal d'entretenir-se.

En ser preguntat per una possible segona temporada el creador no va amagar les seves ganes de seguir endavant amb el projecte: "Hi ha hagut tanta pressió, tanta demanda i tant amor per una segona temporada que gairebé no ens deixa cap altra opció", va comentar Hwang Dong-hyuk.

La sèrie de l'any

La sèrie sud-coreana s'ha convertit en un fenomen de masses. 'El Joc del Calamar' va batre tots els rècords d'audiència a Netflix, sent vista per 111 milions d'espectadors després d'únicament 28 dies al catàleg de l'empresa nord-americana.

La seva popularitat va ser tal que aquest Halloween moltes de les disfresses han estat inspirades en aquesta popular sèrie. També s'ha pogut veure tota mena de productes relacionats amb la producció de Hwang Dong-hyuk.

Fins i tot hi va haver polèmica sobre l'edat necessària per veure-la. A Espanya es va catalogar com una sèrie per a majors de 16 anys i moltes persones van alertar del perill que pot suposar per als més petits veure aquesta violenta producció.