El programa de Televisió Espanyola MasterChef, que ja ha anunciat l'inici imminent de la seva desena temporada en format anònim, ha quedat al descobert, econòmicament parlant. El Portal de Transparència ha respost a una de les preguntes més freqüents sobre el jurat i els concursants: el sou. Així, han donat a conèixer el pressupost de la producció i com es desglossa en cada una de les despeses, per la qual cosa ja hi ha resposta a la gran pregunta: Quant cobren Pepe Rodríguez, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera?

Revelats els sous del jurat de 'MasterChef': Quant cobren?

El primer avançament de la nova edició, que serà el desè lliurament del programa de cuina d'èxit, es feia públic aquesta setmana, encara que no es donava una data exacta, simplement prometent un "molt aviat". I amb l'arribada de la seva nova temporada, s'han revelat els pressupostos que inverteix la televisió en una de les seves insígnies. Davant d'una pregunta llançada per Bluper al Portal de Transparència de TVE, s'han revelat les xifres exactes que s'han apostat en aquesta última edició amb participants anònims.

Plató de 'MasterChef' / TVE

Plató de 'MasterChef' / TVE

Segons el desglossament del segon trimestre de l'any passat, TVE inverteix un total de 5,3 milions d'euros en la temporada, que es divideix en tretze capítols, la qual cosa suposa un pressupost de 402.232 euros per gala. I d'aquesta astronòmica quantitat, encara que sembli poc, un 7 % es destina al sou del jurat, compost pels xefs amb estrella Michelin Pepe Rodríguez i Jordi Cruz, i la cuinera Samantha Vallejo-Nágera. Aquest a priori petit percentatge suposa una xifra de 10.000 euros per programa a cada un d'ells, que pasten al voltant de 130.000 euros per temporada, sumant 390.000 euros en total per al jurat.

Salaris de Jordi Cruz, Pepe Rodríguez, Samantha Vallejo-Nájera i els concursants

Però no només s'han revelat els sous més alts del programa, sinó que també es detallen els salaris dels concursants anònims de la novena temporada, que van rebre 1.200 euros al mes, la qual cosa suposa un desemborsament total de 39.060 euros per a la productora, Shine Iberia. Juntament amb ells es troben les xifres que se'ls paga als famosos que apareixen com a convidats en les proves per aconsellar els cuiners participants o avivar el programa, que cobren 3.000 euros per intervenció. No estranya llavors que molts d'ells siguin ja personatges repetitius en les diferents temporades.

Jordi Cruz, Pepe Rodríguez i Samantha Vallejo-Nájera, jurat de 'MasterChef' / Europa Press

TVE ha revelat els sous de Jordi Cruz, Pepe Rodríguez i Samantha Vallejo-Nájera com a jurat de 'MasterChef' / Europa Press

En últim lloc, que no menys important, queda el pressupost per a l'equip darrere de les càmeres, que fa possible el desenvolupament del talent xou més conegut. Els salaris totals dels tècnics suposen el 40 % del pressupost de MasterChef, una xifra total de 2,2 milions d'euros, que no s'ha especificat com es divideix. Els segueix el personal artístic, que surt a 623.000 euros, més els 311.000 euros que sumen els departaments de guió, música i compra de drets.

Encara que pot ser que els fons variïn en aquesta nova temporada, les xifres donades per Televisió Espanyola permeten fer-se una idea sobre les quantitats de diners que mouen el reality amb més audiència de la 1. Aquesta informació s'ha revelat la mateixa setmana que un escàndol envoltava un xef amb estrella Michelin, Andoni Luis Aduriz, del restaurant Mugaritz d'Errenteria, a Guipúscoa, que aquesta setmana ha estrenat un menú amb un plat que no ha deixat a ningú indiferent i ha incendiat TripAdvisor: "fetus en líquid amniòtic".