L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès una nova alerta sanitària per diverses marques de xocolata que compten amb fruits secs sense que aparegui en l’etiquetatge. Aquesta alerta és una ampliació de la feta a principis de mes, on ja es va advertir de la presència d'ametlles no declarades en xocolates fabricades a Espanya. Es recomana a les persones que siguin al·lèrgiques a aquest producte que no les consumeixin i que els retornin al seu punt de compra.

Diverses marques afectades per l’alerta alimentària

Entre els productes afectats hi ha una xocolata amb llet sense sucre amb un 36% de cacau, comercialitzat en paquets de 125 i 300 grams i distribuït sota marques exclusives, sol·licitades pels clients, a comerços detallistes. Els de 125 grams s’ha distribuït a les comunitats autònomes d’Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Catalunya i Galícia. Els presentats en 300 grams s’han venut a Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella – la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, la Comunitat Valenciana, Extremadura, Galícia i Madrid.

També està afectada una xocolata negra sense sucres afegits comercialitzada en paquets de 125 i 300 grams i venut a comerços detallistes sota marques exclusives demanades pels clients. En aquest cas, el de 125 grams s'ha venut a Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella – la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya i Navarra. Els de 300 grams s’han comercialitzat a Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella – la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, la Comunitat Valenciana, Extremadura i Madrid.

No comporta cap perill per a les persones que no siguin al·lèrgiques a les ametlles

Totes aquestes xocolates afectades ja s’han començat a retirar dels seus canals de comercialització. Com a mesura preventiva, es recomana a totes aquelles persones que siguin al·lèrgiques a les ametlles que no les consumeixin i les retornin al seu lloc de compra. En el cas de les persones que no tinguis cap mena d’al·lèrgia de fruits secs, no és perillós per a la salut i es pot consumir perfectament. De moment, no s’ha detectat cap cas d’intoxicació respecta aquesta alerta alimentària.