Els Mossos d’Esquadra han alliberat una dona que feia més de 24 hores que estava retinguda en un local ocupat del carrer de Huelva de Barcelona per la seva exparella, qui tenia una ordre d’allunyament i antecedents per violència de gènere.

Els fets van passar ahir, 26 d’octubre, quan al voltant de les tres de la tarda la policia catalana va rebre l’avís des del 112 que una dona havia accionat un polsador de teleassistència contra la violència de gènere.

Després de rebre l’avís, que geoposiciona la potencial víctima, agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Martí es van desplegar a la zona. Quan una víctima prem aquest botó d’emergència, la policia té accés a les dades de la víctima i de la persona sobre qui la dona té problemes, en aquest cas, la seva exparella.

Van trobar la dona tancada en un local ocupat

La policia va rebre la informació sobre l’home i també sobre el vehicle que feia servir l’home. Els agents van localitzar-lo i van fer recerca per la zona, fins que una dona, que va veure la policia, va sortir d’un local demanant ajuda.

Darrere de la dona va sortir un home, que va quedar detingut. La policia l’acusa de maltractament i també d’haver trencat la condemna, ja que sobre ell hi havia una prohibició d’acostar-se a la seva exparella, que ja havia sigut víctima d’agressions masclistes.

Segons la versió de la dona, feia més de 24 hores que la seva exparella la tenia retinguda contra la seva voluntat en aquest local ocupat del carrer de Huelva. El detingut, un home de 31 anys de nacionalitat espanyola, té diversos antecedents per violència masclista contra la seva exparella.

Desallotjada una nau ocupa al Bon Pastor

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest dimecres al matí una nau ocupada al barri del Bon Pastor de Barcelona, al carrer del Torrent de l'Estadella. La policia catalana ha actuat per ordre del jutjat de primera instància número 42 de Barcelona. El desallotjament ha començat a dos quarts de nou del matí i ha transcorregut sense incidents. Els serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona no han intervingut perquè les persones desallotjades no són usuàries ni hi havia cap demanda al respecte, segons ha explicat el consistori.

Brimo002

Un dels ocupes expulsats de la nau, davant dels Mossos d'Esquadra / GRS

A l'interior de la nau els Mossos d'Esquadra han trobat unes 15 persones i diversos gossos, que han sortit sense incidents després de ser identificats. L'assalt a la casa s'ha fet amb agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra i ha comptat amb la col·laboració de la Unitat de Seguretat Ciutadana, de la Unitat Canina i de la Unitat de Drons.