Una vintena de persones han estat afectades per una intoxicació alimentària massiva produïda en un restaurant de Girona. D'aquestes 20 persones afectades, quatre han requerit ingrés hospitalari, i una d'elles continua a hores d'ara ingressada a l'Hospital Trueta de Girona, mentre que les altres ja han rebut l'alta hospitalària. L'Agència de Salut Pública de Girona ha obert una investigació per esclarir les circumstàncies d'aquesta toxiinfecció alimentària, i Vigilància Epidemiològica també vigila i investiga el brot. Diversos clients afectats han fet saber al restaurant el seu malestar davant la situació amb dures ressenyes.
El passat dimecres 20 de juliol, una vintena de persones van menjar en un restaurant del carrer Joaquím Vayreda de la capital de comarca del Gironès, segons ha avançat el Diari de Girona. Presumptament, el restaurant on s'ha produït la intoxicació és el Koyo Girona, un establiment especialitzat en gastronomia japonesa molt popular a la ciutat. Els símptomes de la toxiinfecció alimentària van començar a aparèixer en les persones afectades al llarg del dijous i divendres, i totes elles van dirigir-se a diferents centres de salut i d'atenció primària per tal de tractar-se, coincidint en haver menjat al mateix restaurant; quatre d'aquestes persones afectades van haver de ser ingressades.
"No poso un 0 perquè no puc" i "No val la pena els tres dies que porto amb febre", algunes de les ressenyes del restaurant
Alguns dels clients de l'establiment, clarament descontents arran de la situació que ha compromès la seva salut, han deixat diverses ressenyes a través de Google, qualificant el restaurant amb una estrella "perquè no puc posar un 0". Un altre usuari escriu que el restaurant "no val la pena els tres dies que porto amb febre alta", i una altra usuària escriu que el seu germà "ha passat tota la nit a l'hospital amb vòmits per intoxicació alimentària, i els metges van dir-li que no era el primer aquell cap de setmana". El restaurant respon les ressenyes i acusacions de presumpta intoxicació alimentària al·legant que encara han d'arribar els resultats de la investigació, que tots els seus productes són frescos i que ho esclariran tot quan puguin.
Febre molt alta, dolor abdominal, diarrea i vòmits són els principals símptomes
Les persones que, presumptament, havien realitzat algun àpat al restaurant Koyo al llarg del passat dimecres 20 de juliol van començar a presentar símptomes compatibles amb una intoxicació alimentària poques hores després. Així, durant els dos dies següents, una vintena de persones van ser ateses a diferents centres de salut presentant febre molt alta (molts d'ells estaven a 39oC), diarrea, vòmits i dolor abdominal en diferents graus. Quatre persones van necessitar ser ingressades en un centre hospitalari, i tot i que tres d'elles ja han rebut l'alta, una quarta persona continua ingressada al Trueta de Girona, amb una evolució favorable.
Salut Pública investiga aquesta presumpta intoxicació alimentària
Donada la gran afectació d'aquesta presumpta intoxicació alimentària, l'Agència de Salut Pública de Girona ha obert una investigació amb la qual esperen esclarir les circumstàncies d'aquest succés. Vigilància Epidemiològica, per la seva banda, ha enquestat les persones afectades i ha analitzat diferents mostres de femta. Protecció de la Salut, per altra banda, ha inspeccionat l'establiment i ha recollit mostres d'aliments per analitzar-ne la manipulació.