Menjar en establiments amb estrelles Michelin és una experiència que per als amants de la gastronomia sembla més aviat inabastable. Els preus astronòmics de la majoria de restaurants converteixen les menges més famoses en un dels desitjos més anhelats, encara que gairebé sempre impossibles.

El restaurant espanyol amb estrella Michelin més barat

Però no sempre és així, tal com demostra el menú de 25 euros del restaurant Silabario de Vigo. Segons la pàgina web del local, ubicat a l'Eixample de la ciutat gallega, per aquest preu tancat es poden degustar diversos plats: aperitiu, entrant, principal i postres, a més de pa i una gerra d'aigua s'inclouen al menú Michelin més barat d'Espanya.

Aquesta combinació de plats, que es pot demanar de dilluns a dijous al migdia i a la nit i els divendres només per dinar, no està disponible en dies festius o vigílies de dia festiu a la nit.

Altres de les condicions que contempla el restaurant amb estrella són que no es poden servir menús diferents per a la mateixa taula i que no es pot variar cap dels plats que els componen, ja que es tracta d'una proposta tancada.

Menú complet per 25 euros

A més, posen èmfasi que, a causa de l'estacionalitat d'alguns productes, el contingut dels plats pot variar segons la temporada i disponibilitat dels ingredients. Tanmateix, la proposta sembla ser deliciosa sense importar variacions o canvis.

Menjador del restaurant Sil·labari / TripAdvisor

Menjador del restaurant Sil·labari / TripAdvisor

En l'actualitat, ofereixen com a aperitiu del dia brou gallec amb ravioli de matança, parmentier de bolets, ou i pipes de gira-sol o musclos a la Mugardesa com a entrants; i llomets de bacallà amb porrusalda i pa de brona o presa ibèrica a la graella i "feijoada" com a plat principal o segon.

De postres es pot elegir entre el pastís de l'àvia amb crema de taronja o un cinnamon roll -rotllets de canyella- amb nous i gelat de canyella.

Aliments de temporada, casolà i amb guardó

Una combinació que respecta, com bé diuen, els aliments de temporada, amb una elaboració de premi i una creativitat que surt dels menús casolans que els oficinistes busquen en sortir de la feina al migdia.

I en aquest cas, ja no és només un preu barat per ser un establiment amb el guardó de cuina més famós, sinó que és irrisori en comparació amb les propostes de restaurants com el de David Muñoz, que ja comptaven amb tres xifres i que ara han apujat el preu als més de 300 euros -sense vi inclòs.

Com es podia esperar, l'allau de crítiques estava garantida, i algunes persones ja han carregat contra el xef, encara que el nou import no serà vigent fins al gener.