La Policia Nacional ha detingut cinc persones com a presumptes autors de l’assassinat d’un home que va desaparèixer el passat juny a la localitat sevillana de Coria del Río. Tres dels principals implicats van ser arrestats en les províncies de Sevilla i Badajoz i els dos restants van ser capturats als Països Baixos.

La víctima va abandonar casa seva el matí del passat 21 de juny per anar a esmorzar, segons va testificar la seva família. Mai va tornar, i la policia va determinar la seva desaparició com a inquietant i van començar les investigacions. La primera pista va ser un vehicle calcinat que van trobar abandonat al barri de Torreblanca, a 30 km del lloc on va desaparèixer la víctima. Les investigacions van confirmar que es tractava del cotxe de l’assassinat, i van poder reconstruir el seu últim itinerari i confirmar que l’havien matat de forma violenta.

El van matar per un tema de negocis

A partir d'aquí la policia va identificar a cinc persones com a presumptes implicats en el crim. El Grup d'Operatius Especials (GOES) va col·laborar en l'entrada i registre del domicili del principal sospitós, a Sevilla. El detingut va obrir foc contra els agents, però va ser neutralitzat i se'l va confiscar una escopeta. De manera coordinada es va procedir amb la detenció de la seva filla, a Badajoz, així com del seu germà.

Les tres persones van ser detingudes i posades sota vigilància policial. Durant els interrogatoris van poder esbrinar que els presumptes autors de l’homicidi van quedar amb la víctima per parlar de negocis. En arribar al lloc concertat li van disparar amb l’escopeta que els agents havien trobat a casa del principal sospitós, i més endavant es van desfer del cadàver llançant-lo en un pou abandonat.

Dos dels implicats van fugir a l’estranger

Els detinguts també van confessar la implicació en el crim de dues persones més que havien aconseguit fugir a Alemanya. La Policia Nacional va sol·licitar la col·laboració de la Secció de Fugitius els qui van constatar que els dos fugitius s'havien assentat a Alemanya, però posteriorment van marxar cap als Països Baixos. Malgrat trobar-se en constant moviment per evitar ser detectats, gràcies a la ràpida actuació tant de la Nacional com de la xarxa ENFAST de recerca europea de fugitius, els dos homes van ser identificats i arrestats al cap de pocs dies d'haver-se autoritzat l'ordre internacional de detenció.