Els Bombers de Granada han rescatat un lladre després de quedar atrapat i lesionat durant una intensa persecució policial fins al carrer Linares, a la barriada de La Paz. L'home havia robat una furgoneta i de seguida les autoritats se li han tirat a sobre. Serveixi aquesta història per exemplificar un dels assalts més desafortunats dels últims mesos.

El detingut va robar una furgoneta amb GPS

Els fets han passat avui cap a les 11.15 hores, quan el detingut ha robat una furgoneta d'una empresa a Camino de Ronda. El robatori, un èxit. Però aviat s'ha donat l'avís a la Policia Local i els agents han aconseguit localitzar el vehicle usurpat. El furgó portava un GPS i la mateixa empresa va indicar als agents que el lladre s'amagava a la barriada de La Paz.

Ràpidament la policía es va desplaçar al lloc dels fets i va trobar l'home a la seva nova furgoneta. Aquest va fer cas omís a l'advertència policial - Eh. Bon intent però t'hem enxampat", ha hagut de dir un agent- i ha envestit el cotxe patrulla amb el seu poderós vehicle.

Persecució policial a La Paz

Després d'aquest sorprenent incident s'ha iniciat una persecució policial. L'home ha pogut atropellar diferents transeünts durant una fugida de pel·lícula. Segons fonts policials els vianants han necessitat refugiar-se en zones pels vianants per esquivar la furgoneta. Després d'uns minuts d'intensitat viària el lladre ha abandonat la seva estimada furgoneta i ha començat a córrer per diferents carrers d'aquesta barriada del districte nord de la ciutat.

Persecució Granada / Antena 3

Persecució policial en La Paz / Antena 3

Els agents han seguit de prop, també a peu, l'individu, que en un moment ha entrat per la porta d'un habitatge i ha pujat a la teulada. Des d'allà ha anat saltant de terrat en terrat fins que, naturalment, s'ha 'cardat' una bona pinya. Repetides vegades.

Segons les autoritats, durant la fugida el lladre ha caigut en diverses ocasions i ha acabat lesionant-se. Els agents de la Policia Local han acabat localitzant-lo en un terrat, exhaust i amagat darrere d'una rentadora.

Rescatat amb una escala dels Bombers

El nostre protagonista ha estat derrotat, però aquesta no ha estat l'última de les humiliacions. La casa on es trobava lesionat era tancada i barrada ja que és propietat d'un banc i els seus inquilins van ser desnonats fa un temps enrere.

Aquestes circumstàncies han dificultat enormement la seva evacuació i els agents s'han vist obligats a trucar els Bombers de Granada perquè acudissin al seu rescat.

Persecució policial en La Paz / Antena 3

Rescatat amb una escala dels Bombers / Antena 3

Minuts després els Bombers han arribat i amb un camió proveït d'una escala l'han baixat del terrat. Després, directe a l'Hospital de Neurotraumatologia amb cotxe patrulla perquè fos atès de les lesions.

Després del seu tractament el lladre ha estat lliurat a la Policia Nacional, que s'ha fet càrrec de la investigació i el posarà a disposició judicial.

Plantació misteriosa de marihuana

L'esdeveniment no ha acabat allà. Quan els agents han pujat a través d'un habitatge veí -amb el permís dels inquilins- al terrat on s'amagava el detingut, s'han adonat de què en una de les cases hi havia força marihuana, segons Ideal. Després de la detenció, així doncs, la policia ha registrat la casa i han trobat 82 plantes de cànnabis sativa. Els propietaris de l'habitatge, sorprenentment, han culpat el lladre detingut de ser el propietari de la plantació. La investigació contínua oberta.