La Policia Nacional ha detingut als quatre integrants d'una banda dedicada als encastaments -robatoris estampant el seu cotxe als aparadors- en botigues de telefonia de tot Espanya. Els agents van enxampar els atracadors després de robar en establiment a un centre comercial a Burgos. La banda acumulava almenys 24 robatoris amb força mitjançant encastament i 19 robatoris de vehicles per tot Espanya.

Enxampen quatre atracadors in fraganti a Burgos

L'organització estava altament especialitzava. Realitzava tasques prèvies de captació d'informació dels llocs on anaven a cometre el robatori, analitzaven els vehicles a utilitzar i duien a terme la sostracció dels mateixos.

Fins al moment se li ha pogut imputar un total de 24 robatoris amb força mitjançant encastament i 19 sostraccions de vehicles a Albacete, Almeria, Burgos, Càceres, Ciudad Real, Còrdova, Conca, Osca, La Rioja, Màlaga, Múrcia, Navarra i Saragossa, segons Efe.

Els quatre arrestats van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Burgos, que va decretar l'ingrés a presó de tres dels quatre detinguts. Només va quedar en llibertat l'únic que mancava d'antecedents.

Robatoris per encastament

Les indagacions per acabar amb aquesta banda s'han prolongat durant mesos després que els investigadors s'alertessin del ritme frenètic d'aquesta organització, així com els danys ocasionats en cada una de les seves execucions.

Robatori Burgos / @policia

Robatori Burgos / @policia

Fracturaven els envidriaments o persianes dels establiments mitjançant l'ús directe de vehicles o de maces i pics.

Utilitzaven vehicles robats de gamma mitjana i també de gran cilindrada per a la fugida.

Posteriorment ruixaven els cotxes amb extintors per esborrar els vestigis biològics que poguessin ser trobats en la inspecció policial. A més portaven matrícules sostretes que anaven sobre la placa de les originals.

El seu últim cop

Els integrants de la banda van ser detinguts després de robar en una botiga de telefonia a l'interior d'un centre comercial de Burgos, on es van apoderar de 77 terminals mòbils d'alta gamma i sis tauletes.

Es dona la circumstància que a la mateixa ciutat, tan sols 20 dies abans, havien robat, en tot just un minut i mig, 122 telèfons de gamma alta valorats en més de 82.000 euros.

La investigació continua oberta i no es descarten noves imputacions i detencions, segons la Policia Nacional.