Una embarcació de Salvament Marítim ha rescatat aquest dimecres el cos sense vida d'un home que va ser vist per un pescador a uns 300 metres de Costa Ayala, en el municipi de Las Palmas de Gran Canària, i la desaparició del qual s'havia denunciat a la Policia Nacional hores abans.

Segons ha informat el Centre Coordinador d'Emergències i Seguretat, el cos, una vegada rescatat, va ser traslladat per Salvament Marítim fins al Moll de La Luz i de Las Palmas, on la Guàrdia Civil s'ha encarregat de la seva custòdia fins a l'arribada de l'autoritat judicial.

Segons han informat Efe fonts de la Guàrdia Civil, que s'ha fet càrrec de les diligències corresponents, el cos no presentava cap indici de criminalitat. El Centre Coordinador va ser alertat que s'havia vist un cos surant al mar a les 12:28 hores, i per això va mobilitzar a la Policia Local, Salvament Marítim i la Guàrdia Civil.

Quatre víctimes mortals al mar a les Canàries

El Centre Coordinador de Seguretat i Emergències de les Canàries ha corregit el balanç de persones mortes aquest cap de setmana al mar després de difondre per error la mort d'una nena de 9 anys que van ser arrossegats per una onada a La Gomera.

Fonts d'aquest servei han indicat a Efe que la nena d'origen alemany, que va ser arrossegada per una onada quan es banyava amb el seu pare, que sí que va morir ofegat, es troba en estat greu a l'Hospital de la Candelaria, on va ser traslladada des de La Gomera.

Platja la Gomera GSV

La Gomera / Google Street View

En total durant el cap de setmana van morir quatre persones ofegades a les Canàries. La primera mort va ser dissabte a l'illa d'El Hierro, on una dona va morir al Pou de les Calcosas, també arrossegada per una onada. Aquell mateix dia, un dispositiu d'emergència va començar la recerca d'un banyista desaparegut en Baixamar, Tenerife, i el cos recuperat diumenge del qual a la tarda.

A primera hora del diumenge, una dona a Pájara va morir ofegada i aquell mateix dia un home va morir a les piscines naturals d'Hermigua, en La Gomera, quan va ser arrossegat per una onada juntament amb la seva filla, la nena de 9 anys que es troba greu.

Les dades de morts a les costes canàries el 2021

'Canàries, el 1500 Km de Costa' ha situat en 63 el número que persones que han mort ofegats a les illes durant el passat 2021, el que suposa un 46% més que l'any anterior --quan hi va haver 43 morts-- i la xifra més alta des de 2017.

Del total de morts durant 2021, un 85% va decidir ficar-se a l'aigua quan les condicions del mar eren adverses, mentre que en el cas dels menors, el 95% dels accidents es deu a una falta d'atenció i vigilància per part dels pares o tutors.

A més, el 46% de les persones que van perdre la vida era adult i un 21% era major de 60 anys, mentre que els menors han comptabilitzat un augment i ja representen el 12% dels òbits l'any passat. Per illes, Tenerife va registrar 21 morts, Gran Canària 20 morts, Fuerteventura (9), Lanzarote (6), El Hierro (3), La Palma i La Gomera (2) cada una. La Graciosa no va registrar cap òbit.