Enxampat direcció Espanya Gaetano Scutellaro, el fugitiu més buscat a Itàlia des de divendres passat. L'home, de Nàpols i de 57 anys, es va quedar un 'rasca i guanya' d'una clienta seva que havia guanyat mig milió d'euros.

Quan va veure que la dona tenia raó i que el premi era molt sucós, va decidir iniciar una fugida amb la seva motocicleta pels carrers de Nàpols, tot i ser el propietari de l'estanc que havia venut la butlleta premiada. Va obrir-se un compte corrent, va amagar-se i fins i tot va intentar pactar entregar el bitllet a la dona, però finalment va ser arrestat.

S'escapa amb un premi de mig milió d'euros

La clienta va comprar dues participacions d'aquest sorteig de 'rasca i guanya' i un d'ells li va canviar la vida. Si ja és complicat que et toqui la loteria, encara ho ha de ser més veure com la persona que t'ho confirma es posa un casc, puja a sobre una moto i desapareix, deixant-ne amb un pam de nas. És el que li va passar a aquesta dona de 69 anys en un punt de venda de loteria, que també ven tabac, a bell mig de Nàpols, divendres passat.

Durant tot el cap de setmana es va buscar l'home, però sense cap resultat. Tenia un 'rasca i guanya' valorat en 500.000 euros, però no el podia cobrar. Quan la dona va denunciar els fets, la policia, l'Agència de Duanes i també l'empresa pública que gestiona la loteria a Itàlia, Monopolio, van cancel·lar informàticament el cobrament de tots els bitllets venuts per l'administració del fugitiu Gaetano Scutellaro.

Amagat durant tres dies

L'estanquer va amagar-se durant tres dies en una ciutat d'Itàlia, a Latina, i finalment, veient que tindria problemes per seguir en llibertat, va provar una evasió. Tothom l'estava buscant i no va poder anar massa lluny. La policia el va enxampar a l'aeroport amb un bitllet per anar cap a les Canàries. Es volia instal·lar a Fuerteventura i viure la vida amb el mig milió d'euros de la jubilada de Nàpols.

rasca 001

L'home es va escapar amb 500.000 euros d'una clienta seva / Cedida

La versió d'ell, per haver-se escapat amb la motocicleta de l'estanc després de descobrir el premi, és surrealista. Assegura que creia que li havien tocat 500 euros, però que no volia que la seva dona, propietària de l'estanc, ho sabés, i va donar el 'rasca i guanya' a la senyora gran, que el va entrar a cobrar i després, per por a tenir un bitllet amb un premi tan gran, va decidir escapar en veure perillar la seva integritat física.

La versió de l'home no quadra

La versió no quadra, les investigacions de la policia no li donen cap veracitat i les imatges de les càmeres de seguretat de l'estanc neguen la versió de Gaetano Scutellaro. Va quedar detingut pels delictes de robatori, estafa i extorsió.

L'advocat demana inhabilitat per salut mental el fugitiu

L'advocat de Gaetano Scutellaro ha assegurat a diversos mitjans italians que l'home està penedit d'haver-se escapat amb el premi i també ha anunciat que demanarà una anàlisi forense per aclarir l'estat de salut mental del seu client, ara detingut i a l'espera que el jutge decideixi què fer-ne.

Segons el lletrat, Vincenzo Strazzullo, l'estanquer ja havia estat inhabilitat en altres procediments judicials per al seu estat de salut mental. L'home li ha tornat el 'rasca i guanya' i li ha demanat perdó amb llàgrimes als ulls, segons el seu advocat.