La Policia Municipal de Madrid ha dut a terme aquest dimecres, 3 d'agost, una actuació del més insòlita: han rescatat un colossal voltor, de sis quilos de pes, que deambulava pel centre de Madrid. Dos veïns del barri de Malasaña han alertat els serveis d'emergències de la presència de l'animal en el centre del carrer, i els agents de la Unitat de Centre Nord del cos policial, als que s'han sumat dos agents de la unitat de Medi Ambient, s'han desplaçat fins on era l'au per capturar-la i traslladar-la a un lloc segur. Ara, l'animal ja està fora de perill i tot ha quedat en una curiosa anècdota.

Les aparicions d'animals salvatges a grans ciutats, encara que són poc freqüents, tendeixen a generar una gran sorpresa entre els seus habitants, que no estan acostumats a veure més que gossos, gats i coloms. I aquesta sorpresa és, precisament, la que s'han emportat dos veïns del carrer Peix, del cèntric barri madrileny de Malasaña, en veure un gegantí voltor passejant tranquil·lament per l'esmentat carrer. El rescat de l'animal en mans dels agents municipals ha durat un total de 54 segons, però la presència del voltor a la capital és una cosa que els seus veïns recordaran durant dies.

Un camió ha estat a punt d'atropellar el gegantí voltor

Segons ha relatat un dels veïns que s'ha trobat amb el gegantí voltor a El País, l'animal "anava caminant súper tranquil, com passejant". A continuació, un camió ha aparegut i, en veure l'au, ha frenat en sec per no atropellar-la, alguna cosa que a l'animal no ha importat, ja que ha continuat amb el seu passeig per la capital. Pocs instants després, no obstant això, han aparegut agents de la Unitat de Centre Nord de la Policia Municipal de Madrid, que es trobaven patrullant la zona i, en rebre l'avís dels veïns, s'han desplaçat immediatament fins al lloc on era l'au. L'animal, segons ha declarat el portaveu del cos policial, "impressiona per com de gran és".

Un carrer tallat per rescatar el voltor

El rescat de l'animal s'ha dut a terme amb la presència de dos agents de la Unitat de Medi Ambient, ha obligat a tallar la circulació del carrer on era l'animal i ha durat menys d'un minut (54 segons, per ser exactes). Els quatre agents s'han organitzat per capturar l'animal: mentre un, amb guants taronges, captava la seva atenció i el distreia, un altre s'apropava per darrere amb una manta, amb la que l'ha cobert sencer. Una vegada tapat, els dos agents han dipositat acuradament l'animal dins d'una capsa de cartó.

El vídeo, que ha estat compartit per la mateixa policia municipal a Twitter, ha causat un petit debat, ja que molts usuaris han qüestionat que la caixa no tingués forats que permetessin respirar l'au. Aquest dubte, que molts han traslladat a la persona encarregada de les xarxes socials del cos policial, no ha estat resolt.

La tempesta que va caure a Madrid va desorientar el voltor

L'animal, segons han confirmat les fonts policials, ha estat traslladat al grup Binzal, un grup d'estudi, conservació i rehabilitació d'aus rapinyaires nocturnes. Les mateixes fonts han confirmat que el voltor es trobava esgotat i desorientat, i que molt probablement la tempesta que va caure la passada nit a Madrid va provocar la desorientació i va impedir que l'animal pogués volar. Si bé s'han dut a terme altres rescats de voltors a Madrid, aquesta és la primera vegada que succeeix en un punt tan cèntric de la ciutat.