Una dona ha hagut de jugar-se la vida penjant-se de la finestra del vintè pis d'un edifici de Nova York (Estats Units), en tractar d'escapar d'un greu incendi que ha deixat almenys 38 ferits.

Els fets han ocorregut aquest dissabte a les quatre de la tarda, hora peninsular, quan el departament de bombers va rebre un avís per un foc que s’havia originat a un bloc de pisos del carrer 52 de Manhattan. L’incendi havia començat a l’interior d’un dels habitatges i va obligar la dona a prendre la dràstica decisió d’intentar escapar de les flames sortint per la finestra.

En arribar els bombers la van trobar penjada de la finestra, pràcticament oculta entre l'espès fum que sortia de l'edifici. Segons les imatges que circulen per les xarxes, els bombers van poder rescatar la dona fent servir cordes, una maniobra que, segons la CBS, van realitzar com a últim recurs. Cinc dels bombers que van intervenir en el rescat han resultat ferits.

L’incendi ha estat provocat per una bateria d’ions de liti

Segons detalla l'NBC, l'origen de l'incendi van ser unes bateries d'ions de liti connectades a una bicicleta elèctrica. Segons el cap dels bombers, Daniel E. Flynn, a l'interior del pis van trobar vàries d'aquest tipus de vehicles, ja que l'inquilí de l'habitatge on va començar el foc es dedicava a reparar-les. No obstant això, la policia ha obert una investigació per a determinar si el negoci era o no il·legal.

El passat setembre la Fiscalia de Nova York va informar sobre els perills de les bicicletes i patinets elèctrics, justament per ser les bateries d’ions de liti, molt més inflamables que una bateria normal. Els bombers han registrat fins a 200 incendis provocats per aquests vehicles des de l’inici de l’any.