A primera hora del matí d’aquest dimecres, 24 de maig, el 112 va rebre una trucada que va obligar a activar un dispositiu de rescat com feia temps que no es veia a Catalunya. Ni era en una paret d’escalada del Priorat ni sota la neu als Pirineus. Els Bombers van haver de treure de casa seva, al Prat de Llobregat, un home de 48 anys que pesava 250 quilos i que no es trobava bé. Més enllà del problema de volum, els Bombers de la Generalitat es van trobar amb la impossibilitat d’accedir a l’habitació on era l’home per la porta del pis, estava completament bloquejada per brossa i runa que l’home, guardava a casa seva. 

Rescat impossible al Prat de Llobregat

L’home, que feia tres anys que no sortia de casa seva, tenia una cama gangrenada i en un estat de salut molt debilitat. Els Bombers i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van haver de valorar la situació i després de decidir que calia evacuar l’home, es va haver d’iniciar un rescat que es va allargar durant hores. Diverses unitats especials dels Bombers de la Generalitat, com els especialistes en estructures, van treballar per obrir una finestra i apuntalar el sostre de la casa on hi havia l’home per poder fer l’extracció amb seguretat. 

A l’interior del pis l’ambient era impossible també. Quilos i quilos d’escombraries feien la zona impracticable. Els efectius dels Bombers de la Generalitat van haver d’entrar equipats amb granotes i ser desintoxicats després. Després d’hores de feina, amb els carrers tallats i una gran expectació ciutadana, els Bombers van poder evacuar l’home i ser traslladat a un centre mèdic, si bé el seu estat de salut és molt dèbil, ara mateix, no es pateix per la seva vida. 

Tres anys tancat a casa

Paral·lelament, des de l’Ajuntament del Prat s’ha activat els serveis socials per avaluar la situació i aclarir com durant aquests més de tres anys que l’home ha estat tancat a casa seva acumulant brossa, en un clar quadre de síndrome de Diògenes, no ha rebut atenció per part del consistori.