Rescat el 28 de juliol d'una embarcació amb tres persones a la deriva. La nau havia patit una deriva a l'altura de Badalona i estava en risc de xocar contra unes roques. El Servei Marítim de la Guàrdia Civil va remolcar l'embarcació i va aconseguir treure la nau de la zona de perill.

L'embarcació estava en risc de xocar contra les roques

Aquest dimecres una petita embarcació es va avariar a la platja de Badalona i la força de les onades provocaven un risc de xocar contra les roques. Quan el Servei Marítim va rebre l'avís, es va enviar una unitat urgent. Els tripulants van avisar que estaven en perill si no rebien ajuda immediata.

En arribar al lloc dels fets, els agents van observar que la llanxa estava a punt de cedir, encara que estava ancorada per la tripulació. El mar arrossegava conjuntament l'àncora i l'embarcació. Posteriorment, la Guàrdia Civil va intentar treure les persones de la llanxa, però la força del mar no ho va permetre. La solució dels agents va ser remolcar l'embarcació per allunyar-la de la zona perillosa.

L'operatiu de rescat va traslladar la llanxa al port de Badalona

Els Bombers de Barcelona també van participar en l'operatiu de rescat. Es va desplegar una unitat subaquàtica i els Bombers es van submergir a dos metres de profunditat. L'operatiu va poder treure l'embarcació de la zona de risc amb una maniobra "d'extrema dificultat". 

Una vegada superada la zona perillosa, els agents van poder remolcar la llanxa fins al port de Badalona. Tota la tripulació estava il·lesa i sense haver patit cap dany. 

 

Naufragi a Cantàbria 

Un altre incident va tenir lloc el 15 de juliol. Un vaixell va bolcar a la matinada a Cabo Mayor, a la costa de Cantàbria i van buscar un tripulant que havia caigut del vaixell. 

La Delegació del Govern de Cantàbria va comunicar que el Centre de Coordinació de Salvament Marítim de Santander va rebre l'avís d'un vaixell pesquer de Santoña. El vaixell estava fent maniobres per recollir les eines de pesca i va bolcar al Cabo Mayor.

A l'embarcació hi navegaven deu homes. Nou d'ells van ser rescatats ràpidament, però l'altre es trobava en parador desaparegut

Salvamento Marítimo / EFE

Imatge del rescat dels pescadors / EFE

Mor ofegat un home de 70 anys a Empuriabrava

Un accident anterior va tenir lloc el 17 de juliol. Un home de 70 anys va morir ofegat a la platja d'Empuriabrava, a Castelló d'Empúries (Alt Empordà). 

L'avís a emergències es va fer al matí. Es va alertar que un home havia caigut inconscient a l'aigua. Els socorristes van intentar reanimar-lo immediatament mentre esperaven l'arribada del Sistema d'Emergències Mèdiques

Hi van anar dues unitats terrestres i un helicòpter

Al lloc dels fets es van traslladar dues unitats terrestres i un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques. Els sanitaris van procedir a reanimar-lo, però no van aconseguir salvar-li la vida. A més, també es van desplaçar quatre patrulles de la Policia Local de Castelló d'Empúries i efectius de la Guàrdia Civil

Aquest home va ser la novena víctima que va morir a les platges catalanes des que va començar la campanya el 15 de juny. Protecció Civil demana precaució a les platges i remarca que s'han d'escollir preferiblement aquelles que estiguin vigilades.