Un noi salva una veïna que havia quedat penjant del seu balcó a Calahorra, La Rioja. El jove es va enfilar dos pisos per la façana per rescatar l'anciana, que havia quedat atrapada.

Salva una àvia penjada del balcó

Aquest dilluns una mica de sort i un acte heroic han commocionat la població de La Rioja. El carrer Padre Lucas de la localitat de Calahorra va ser l'escenari d'un rescat in extremis que els veïns van gravar i que ara s'ha fet viral.

El protagonista és un jove de la ciutat, Camilo Medina. En les imatges es veu com una anciana, que patia Parkinson, havia quedat atrapada i penjant perillosament del balcó, en un segon pis.

El noi, fill del matrimoni que regenta una botiga als baixos de l'edifici, explica al mitjà NueveCuatroUno: "Va entrar el meu pare a la botiga dient que hi havia una dona que anava a caure del balcó i vam sortir tots de seguida".

Heroi viral a Calahorra: vídeo

Com a primera mesura preventiva, els testimonis van retirar la terrassa del bar que hi havia just sota i van col·locar la furgoneta del negoci familiar per minimitzar el cop si la dona queia.

"Llavors me'n vaig recordar de l'escala que tenim a la botiga i vaig decidir que calia pujar a posar-la dins de casa", explica al mateix mitjà.

"Recordo que el meu pare em va dir que no ho fes, que si estava boig, però crec que vaig apagar el volum del cervell perquè a partir d'aquell moment ja no vaig escoltar res".

Al final, el jove, graduat en Psicologia, es va començar a enfilar per la façana de l'edifici fins al primer pis.

Llavors "em vaig adonar que just tenia la dona a sobre i que si intentava pujar per aquesta zona, podia espantar-se, així que vaig buscar una altra opció". Va decidir llavors anar fins a l'altre costat de la terrassa i utilitzar la caldera del primer pis per pujar a la segona planta.

El vídeo viral i molt aplaudit en el municipi va provocar una onada de missatges d'enhorabona al noi, que diu: "Jo vaig posar a la cara d'aquesta dona la de qualsevol familiar i vaig fer el mateix que hagués fet si hagués estat un d'ells. M'agradaria que si alguna vegada algú de la meva família es troba en alguna situació similar, hi hagi un altre 'boig' com jo que faci una cosa així pels meus".