Un bebè de sis mesos i els seus pares són rescatats per un grup de joves de l'incendi que ha arrasat la seva casa al districte de Bottière de Nantes, a França.

Una desena de nois del barri van fer una cadena humana a la façana fins al segon pis per rescatar la família. El vídeo s'està fent viral.

Rescat d'un bebè a Nantes

Aquest diumenge la parella i el seu bebè van quedar atrapats al seu pis de Bottière quan un incendi va començar a arrasar la casa.

Un espès fum negre va començar a sortir per la finestra de l'habitatge i els veïns, després de trucar al telèfon d'emergències, van veure que no hi havia temps per esperar els bombers, ja que les flames avançaven massa ràpid.

 

És per això que un grup de deu joves van decidir prendre les regnes del rescat i protagonitzar un vídeo que els ha proclamat herois a les xarxes socials.

 

Uns quants van formar una autèntica cadena humana al llarg de la façana -l'interior de l'edifici era inaccessible pel foc- fins al segon pis, des d'on van baixar el bebè, de sis mesos, i els seus pares.

Joves rescaten una família de l'incendi de casa seva

En arribar, els bombers van traslladar d'urgència el nen a l'hospital pediàtric de Nantes, on continua ingressat per la inhalació de fum.

Un veí del districte ha demanat en una petició de signatures al portal Change.org al president de França, Emmanuel Macron, que els nois siguin condecorats per la valentia demostrada.

"Aquestes persones van poder ser rescatades pels serveis d'emergència gràcies a la valentia i l'heroisme dels joves presents en el lloc que van formar una cadena humana pujant a la segona planta de l'edifici per treure'ls de les flames. Respecte i reconeixement a aquests joves!" diu la petició.

Alguns dels joves han preferit romandre en l'anonimat, però expliquen que van actuar sense pensar per salvar aquesta família.

Segons Kenza Zekkar, president d'una de les associacions de veïns (Benestar i Solidaritat Pays de la Loire) que hi era present, ha explicat als mitjans francesos que tots es van ajudar molt els uns als altres per salvar aquesta família.