Cap de setmana tràgic a Sallent de Gállego, a l’Aragó. Un home de 59 anys, veí de Barcelona, ha mort a la muntanya tot i els esforços de la Guàrdia Civil i els metges per poder-lo evacuar. El mal temps ho va fer impossible i l’home, mentre estava sent traslladat amb una llitera cap a un lloc segur, va acabar morint. Aquest diumenge a la tarda el grup de rescat de muntanya de la Guàrdia Civil va rebre l’avís que un excursionista va precipitar-se per un desnivell de 200 metres mentre baixava el Gran Facha, als Pirineus aragonesos.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, van rebre l'avís de l'accident a les 16.25 hores de dissabte i van activar tres especialistes de muntanya, una unitat aèria i un metge del 061 fins a Sallent de Gállego, terme on va tenir lloc la caiguda, però la meteorologia adversa va fer que no puguin recuperar el cadàver fins diumenge. De fet, en arribar-hi en helicòpter es van trobar l'home viu, però ferit de gravetat, però la poca visibilitat que impedia tornar a l'aeronau va fer que l'evacuessin a peu en llitera. El ferit, veí de Barcelona, va morir durant la marxa. Tot i els esforços dels mateixos agents de la Guàrdia Civil en intentar reanimar l’home, les ferides que presentava eren molt greus i no es va poder fer res per salvar-li la vida.

Traslladat a Barcelona

Davant d'aquesta situació, el dispositiu va optar per continuar el descens de la muntanya, a uns 2.500 metres d'altitud, fins que l'helicòpter s'hi va poder aproximar i traslladar-los als vehicles. Aquest diumenge al matí, especialistes de muntanya amb un metge del 061 i autorització judicial han aixecat el cadàver i l'han traslladat a Panticosa, a la província d'Osca, on un vehicle funerari l'ha dut fins a Jaca. S'espera que aquest dilluns s'iniciïn els tràmits per tal de traslladar el cos de l'home, de 59 anys, direcció a Barcelona.