Una llarga investigació conjunta durant mesos per part de Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Policia Local del Vendrell ha permès acabar amb un nombrós grup de lladres que havia comès desenes de robatoris en diferents municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. Els investigadors van descobrir que tots aquests assalts tenien un nexe en comú: l'estació de trens de Sant Vicenç de Calders, ubicada al barri marítim de Coma-ruga de la capital del Baix Penedès.

Els lladres anaven a cometre els robatoris en un tren de les línies R2 Sud o R4

Segons van poder determinar els investigadors dels diversos cossos policials, els lladres agafaven el tren per anar fins al municipi on volien cometre el robatori i després tornaven amb el botí també amb el transport públic fins a Sant Vicenç de Calders, estació que serveis de punt d'inici o final per a les línies R2 Sud i R4 de Rodalies. Això feia que, indistintament, els lladres es poguessin repartir entre les desenes de municipis que recorren tant la línia d'interior com la de costa.

En el marc d'aquesta investigació conjunta, aquest dimecres es va muntar un macrooperatiu contra aquests lladres a l'estació de Sant Vicenç de Caldes amb agents dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Nacional i de la Policia Local del Vendrell, així com vigilants de seguretat de Renfe. Es van poder identificar 34 lladres, tots ells residents als voltants de l'estació de trens. De les persones identificades, una vintena ja comptaven amb antecedents policials per robatoris amb violència. A més, en l'operatiu també es van denunciar quatre persones per possessió de diverses substàncies, es va comissar una bicicleta d'alta gamma en sospitar que podria ser robada, es va comissar material falsificat i es va detenir una persona per la llei d'estrangeria.