Jordi Cruz és un dels xefs més famosos d'Espanya. Ha aconseguit ser reconegut per la seva tasca en l'AbAC i per ser un dels membres del jurat de MasterChef. Tot i que és molt jove encara ha aconseguit guanyar tres estrelles Michelin, un èxit enorme.

De fet, el 2004 i amb 26 anys va ser el segon xef més jove que va obtenir una estrella Michelin a tot el món. Abans d'això, va guanyar el 2002 el Campionat d'Espanya per a Joves Xefs en un concurs disputat a la ciutat de Sant Sebastià. No és l'únic premi que ha guanyat per la seva habilitat gastronòmica, també va quedar en la primera posició en el Concurs Cuiner de l'Any el 2006.

Ha treballat o aparegut en diversos mitjans de comunicació, encara que a la televisió en el que més ha destacat. MasterChef, en totes les seves edicions i temàtiques (amb nens, famosos o persones anònimes) ha estat un èxit i és un dels programes més importants de TVE. Va arribar a presentar les campanades de final d'any en l'inici de l'any 2014 i el 2017, també ha estat convidat en El Hormiguero 3.0, Mi casa es la tuya i Chester in Love.

La recepta viral de Jordi Cruz

Hi ha una recepta publicada al seu canal de YouTube que destaca molt sobre les altres, va publicar el vídeo el 19 d'abril de 2020 i, fins ara, no ha aconseguit més visites cap altra. Aquesta publicació ha estat vista per 1,7 milions de persones que estimen saber com fa Jordi Cruz un Pastís de pastanaga, també anomenada 'Carrot cake'.

És un vídeo en el qual el xef no ha volgut retallar cap dels passos ni accelerar el procés a través de l'edició, és per això que fa més de 46 minuts. És curiós veure un xef amb tres estrelles Michelin fent receptes que tots podem fer a casa i aporta consells que poden ser molt útils per millorar les nostres aptituds culinàries.

Els ingredients necessaris per a aquesta recepta (per a vuit persones) són: cinc ous, 250 grams de pastanaga, 250 grams de sucre morè, un sobre de llevat, 225 grams de farina, dos grams de nou moscada, cinc grams de canyella en pols i 150 mil·lilitres d'oli de gira-sol. Per fer la cobertura, també anomenada 'frosting' seran necessaris una culleradeta d'essència de vainilla, 250 grams de formatge crema, 150 grams de sucre glass i 300 mil·lilitres de nata per muntar.

La recepta pas a pas

El primer que hauríem de fer és preescalfar el forn a 180º C. Mentre s'escalfa hem de batre els ous amb sucre, a més de barrejar la farina i el llevat amb la canyella i la nou moscada. També haurem de pelar i tallar les pastanagues en trossos petits, després els triturarem juntament amb l'oli fins a crear una barreja homogènia.

Haurem d'utilitzar la barreja de les pastanagues i l'oli per ajuntar-lo amb els ous i remoure fins que estigui tot integrat i es converteixi en una massa, l'haurem de col·locar sobre un motllo rodó que haurem de greixar abans i posar-li una mica de farina. Posem el motllo amb la barreja al forn durant 40 minuts.

Després de treure'l del forn hem de fer que es refredi, per a això el xef recomana treure'l, que reposi un temps i després posar-lo cinc minuts al congelador. Quan sigui fred el tallem per la meitat fins a obtenir dues peces iguals amb forma de disc.

jordi creu recepta Insta

Pastís de pastanaga / Instagram

Per fer el frosting haurem de batre la nata movent-la constantment. En un altre recipient hem de col·locar el formatge crema i la meitat del sucre glass, quan l'hàgim barrejat bé afegim l'altra meitat del sucre i la nata batuda, l'ajuntarem amb moviments suaus.

Per a l'últim pas haurem de cobrir la superfície i la part interior del pa de pessic amb el frosting. Després d'això posem tot a l'interior de la nevera perquè reposi i després d'uns minuts ja estarà a punt per servir-se.

L'èxit de Jordi Cruz a les xarxes socials

La fama de Cruz li ha servit per ser tota una icona a les xarxes socials. El que l'ha ajudat a aconseguir diversos ingressos extra en publicitat directa (a les seves publicacions) o indirecta (a través de campanyes publicitàries externes).

El xef català és una persona molt influent i en algunes de les seves xarxes socials es mostra molt actiu. De fet, compta amb un nombre molt considerable de seguidors. A Instagram li segueixen 1,4 milions de persones, a Twitter té poc més de 302.000 i al seu canal de YouTube, en el qual publica diversos vídeos de les seves receptes, compte amb 288.000 subscriptors.

Encara que fa més de tres mesos que no puja cap vídeo al seu canal de YouTube el seu canal ha estat molt actiu l'últim any, fent un total de 48 publicacions amb receptes senzilles que tots podríem intentar fer a casa amb els ingredients adequats.